Frukt och bär

Helgens fototriss har temat Frukt och bär. Jag har valt vinbär för hela trissen :)
.

isbarer

Hönsen älskar både vinbärsbladen och bären. Eftersom jag ändå måste beskära vinbärsbuskarna så passar jag på att knipsa av några grenar då och då och tar med till hönshuset. Yoshi står halvt gömd under kvistarna och gottar sig, medan Felicia vilar på badkarskanten.

Klicka gärna på bilden så att den blir större, så ser ni att Isbarerna har olivgröna ben. Samma färg kommer det att bli på äggen när de blir tillräckligt gamla för att börja värpa.
.

vinbär

Höns är matglada fåglar. De kommer springande direkt de hör att vi är på väg :) Många av dem är väldigt sällskapliga också, och gillar att bli ompysslade. Längst bort i bild står Hedda och Miss Big, våra Orpingtonhöns. Sedan är det Isbarerna Felicia och Yoshi. Närmast står våra två Brahmakycklingar, som bara är åtta veckor. Det tar litet tid att se om de är tuppar eller hönor, så än så länge så har de inga namn.
.

vinbar svarta

Man kan ju plocka in litet vinbär till oss själva också, och baka vinbärskakor. Eller bara frysa in som de är och äta på gröt, kvarg eller yoghurt till frukost. Svarta vinbär är väldigt rika på c-vitamin, vilket man kan behöva boosta sig med nu när skolorna startat igen och de flesta är tillbaka i arbete. Då brukar de första förkylningarna dyka upp.

banner_2011_250x79_black sepia orange

Fler fototrissar på temat Frukt och bär finns här!

19 reaktioner till “Frukt och bär

  1. Trevligt med alla dina hönsbilder!
    Hönsen jag hade tidigare älskade också vinbär. De brukade hoppa upp i buskarna och ta själva! Sen hade jag ett stort hallonland som de också gillade. Ibland slängde jag hallon en och en till dem och de tog lyra varje gång. Ja, man kan ha mycket trevligt med fina höns!

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.