Fototriss – i luften

Jag älskar fåglar och tittar och lyssnar alltid efter dem var jag än är. Dessutom har min nioåriga dotter just lärt mig grunderna i photoshop, så nu kan jag visa tre bilder på spännande fåglar som blev för mörka i oredigerat skick, men som jag lyckats ljusa upp. Klicka gärna på bilderna så att de blir större.
.

I luften 2

Bilderna på fåglar tog jag på Captiva Island för snart fem år sedan. Vi hade vår balkong ut mot havet, och varje morgon hörde vi fåglarna som var ute för att fånga fisk och bomaterial. Det blev inga långa sovmorgnar från min sida, jag stod på balkongen och följde fåglarnas liv.
.

I luften 1

Här lyckades jag fota en av fåglarna med en fisk i klorna. Jag har en ständig längtan tillbaka till Captiva Island och den lägenhet vi hyrde där, inte minst för fågellivet.
.

I luften 3

Den här fågeln passerade mig helt nära, och ändå hann jag knappt få upp kameran för att fota. Skall man fota djur måste man vara snabb. Ögonblicket försvinner på en sekund.

banner_2011_250x79_black sepia orange

Fler foton på temat ”i luften” finns här.

Ha en fin dag!

20 reaktioner till “Fototriss – i luften

  1. Ja fåglar försvinner verkligen fort, och de är ju inte stilla långa stunder. Du lyckades jättebra! Och vad kul att lära sig PS. Har funderat hur länge som helst på att skaffa det, men det blir aldrig av…
    Sista bilden blir även min favorit! Ha en skön fortsättning på söndagen!

    Gillad av 1 person

  2. Tycker du lyckades bra med fågelbilderna, speciellt den sista. Ett tips för att hinna med är att inte zooma så mycket, sen skär du bort onödig yta i datorn, men gå inte för långt ifrån för då blir objektet otydligt.

    Gillad av 1 person

  3. Ja du, när det gäller fåglar och djur gäller det att vara snabb för annars missar man ögonblicket, något du verkligen inte missat! Fina fågelbilder alla tre men favoriten blir den sista. Särskilt om man tar upp den lite större! Fint tolkat!

    Ha en skön söndag!

    Gillad av 1 person

  4. Helt suveränt fångat! Nog är det kul att sitta och se hur de arbetar, med bobygge eller mat till ungarna.
    (Flyger man in mot Bromma från andra hållet ser man mitt hus ;-) )

    Gillad av 1 person

  5. Jättefina fågelbilder! Jag förstår inte hur du hann med att ”fånga” fågeln på den nedersta bilden!
    Svar: Vi älskar att kryssa. Hotellrummet är med hela tiden och den fantastiska underhållningen överallt i båten på kvällarna! Underbart!

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.