Helgbilden v. 46 – hundvård

kloklippning1
Så här gör jag när jag klipper klorna på Shelly och Alice. De ligger stadigt och jag ser hur kort jag vågar klippa klorna utan att riskera att klippa i pulpan. I går var det grått och trist väder ute, så en perfekt dag för hundvård.
.

shedding

Så här mycket underull kunde jag borsta av henne…

Hårfällningen kan pågå under 4-6 veckor. Räknar man högt, med 6 veckor, och två gånger per år innebär det att man får stå ut med hundhår överallt inomhus under tre månader varje år. Det kan vara bra att veta för den som funderar på att köpa hund ;)

liten_logga_helgbilden

Fler helgbilder finns här.

 

9 reaktioner till “Helgbilden v. 46 – hundvård

 1. Oj det var mycket det, men där fanns att ta av. Blir ullen till fåglarna eller kastar du den bara? Trots all förlust av päls är där mycket kvar och hon blev allt grannar efter ansningen.

  Gillad av 1 person

 2. Mer hår där än från min katt! Men hästen slår den inte på vårkanten :)
  Det kommer ju gå strålande med inridningen av Leistra med all din erfarenhet! Men som du skriver, hur tänkte föräldrarna egentligen med en oinriden shettis!? Tur att det gick bra. Red också ett par shettisar när jag började rida, de hade inga sadlar och vi flög av hela tiden. Som mest trillade jag av 56 ggr på en och samma dag :) Vad roligt man hade då! Nu aktar jag mig för att trilla av. Flög ju av i våras när hon gick omkull och blev lite rädd. Många tankar som kommer, jag skulle inte kunna jobba om jag bröt arm eller ben…

  Och ang objektivet så köpte jag kameran med ett 18-55objektiv. Köpte väldigt snabbt ett 18-270 och det är det som jag använder i princip hela tiden. Älskar det! Sen har jag ett fast 50mm-objektiv med bländare 1,8, det är perfekt i mörka förhållanden som i en kyrka eller vid porträttfoto. Har länge velat ha ett makro, blir så avundsjuk när jag ser alla fina makrobilder hos andra. Men så funderade jag lite. Vi är ju alltid ute i naturen på olika vandringar, reser så att vi upplever massa saker. Jag skulle ha mer nytta av ett vidvinkelperspektiv. Så antingen ett jag har mer nytta av eller ett som är roligt att leka med :) Beslutsångest just nu! Vilket i-landsproblem…

  Gillad av 1 person

 3. Den där pälsen kan du ju tova! Dotterns gjorde det när hon borstat en av katterna, tovade en katt av katthår :-)
  Jag är uppväxt med boxer och då sade man alltid att det är bättre att dammsuga hunden än golven.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.