Helgbilden – Alice ♥

Alice

En bild på vår fina, snart nioåriga Alice, fotad i helgen med mitt nyupptäckta objektiv 90 mm 1:2,8. Jag gillar hur bakgrunden blir litet utsuddad så att Alice framträder skarpare. Jag kommer nog att använda det här objektivet oftare, särskilt när jag vill fota porträtt eller detaljbilder.

liten_logga_helgbilden

Fler helgbilder finns här.

 

17 reaktioner till “Helgbilden – Alice ♥

 1. Kjempeflott billde av ein flott hund !
  Du har eit godt objektiv som fremhever det du vil ha i fokus.
  Takk for koseleg kommentar til selskapet på bloggen min.
  Det er plommer i skåa og fløte til. Og heilt riktig, Tiramisu i skåla i midten.
  Svigerdotter til jubilanten har laga den. Dei har hus i Italia og er nok inspirert
  av desserten der.

  Ha ein fin mandagskveld frå Anne-Mari

  Gillad av 1 person

 2. Underbart foto! Det är så roligt att fotografera hundarna. Jag har ett objektiv 90 mm 1:1. Tror du att det skulle fungera för mig att fotografera mina hundar? Ha en fin kväll! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag har fotat hela livet mest på känsla och inte funderat så väldigt mycket på tekniken med bländare, slutare, ISO-tal m.m., så jag kan tyvärr inte svara säkert på din fråga. Däremot har jag lärt mig att ett litet tele, som ditt och mitt 90 mm, är bra till porträtt. Det borde ju inkludera hundar, bara de sitter still ;) Jag vet ju inte vilken bländare du har (min är f 2.8, det står på objektivet), men ju större den är (vilket innebär lägre tal) desto bättre bilder blir det eftersom den då släpper in mer ljus. Bländare brukar gå från f 1 – f 32, och f 1 är den största öppningen. Det finns så väldigt mycket att lära när det gäller foto, men det är väl en av anledningarna till att det är så roligt :) Ha det gott! Kram

   Gilla

 3. Jättefin bild! Både motivet och rent tekniskt med skärpedjupet. Och alltid roligt med nytt objektiv.
  Tycker absolut du ska haka på tacksamhetsutmaningen hos Eva. Känn inga krav utan skriv bara det du kommer på, resten kommer med nästa vecka. Jag har ibland en post-it-lapp på datorn där jag skriver ner det jag kommer på under veckan.
  Ha en fin vecka!

  Gillad av 1 person

 4. Vilken härlig bild med fart och fläkt i. Intressant det där hur man kan fatta tycke för olika objektiv. Först hade jag en makroperiod som varade flera år, sen tele för att nu ha gott tillbaka till normalobjektiv. Självklart används alla för sina specifika ändamål hela tiden, men man kan ju snöa in på en viss typ av fotografering.
  Roligt att du hittade till min blogg och på tal om löv, så kan man ju alltid göra lövkomposter. Blir fantastiskt fin jord. Så här brukar jag göra:
  http://rostochradisor.blogspot.se/2015/04/lovkompost.html
  Ha det så gott
  Anette

  Gillad av 1 person

  1. Tack, vad roligt att du tycker det. Jag fotade en handfull bilder och det här är den enda där skärpan hamnade på rätt plats. Jag är inte bekväm med det här objektivet än, men jag gillar effekten med det, så det är bara att öva vidare :)

   Gilla

  1. Tack :) Hon är en så klok och behaglig hund på alla sätt och vis.
   Jag har försökt få till kort skärpedjup med mitt vanliga objektiv, men det blir inte så skarpa bilder som med det här.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.