Skip to content

Helgbilden – Alice ♥

15 november, 2015

Alice

En bild på vår fina, snart nioåriga Alice, fotad i helgen med mitt nyupptäckta objektiv 90 mm 1:2,8. Jag gillar hur bakgrunden blir litet utsuddad så att Alice framträder skarpare. Jag kommer nog att använda det här objektivet oftare, särskilt när jag vill fota porträtt eller detaljbilder.

liten_logga_helgbilden

Fler helgbilder finns här.

 

17 kommentarer leave one →
 1. 16 november, 2015 10:14

  Kul att hitta utmaningar som denna – att komma överrens med sitt objektiv. Väldans fint kort!
  /Kiki

  Liked by 1 person

 2. 16 november, 2015 06:41

  Svar: Juldkorationerna i Täby Centrum kom upp i onsdags. Kul att ni var där! Å vad tyckte du om Ashiburgaren då? Hoppas ni åkte dit!

  Liked by 1 person

  • 17 november, 2015 08:22

   Ashiburgaren var suverän, så tack för tipset! Jag skall lägga upp några bilder i bloggen tror jag 🙂

   Gilla

 3. 16 november, 2015 06:40

  Kjempeflott billde av ein flott hund !
  Du har eit godt objektiv som fremhever det du vil ha i fokus.
  Takk for koseleg kommentar til selskapet på bloggen min.
  Det er plommer i skåa og fløte til. Og heilt riktig, Tiramisu i skåla i midten.
  Svigerdotter til jubilanten har laga den. Dei har hus i Italia og er nok inspirert
  av desserten der.

  Ha ein fin mandagskveld frå Anne-Mari

  Liked by 1 person

 4. 16 november, 2015 06:32

  Underbart foto! Det är så roligt att fotografera hundarna. Jag har ett objektiv 90 mm 1:1. Tror du att det skulle fungera för mig att fotografera mina hundar? Ha en fin kväll! Kram

  Liked by 1 person

  • 17 november, 2015 08:35

   Jag har fotat hela livet mest på känsla och inte funderat så väldigt mycket på tekniken med bländare, slutare, ISO-tal m.m., så jag kan tyvärr inte svara säkert på din fråga. Däremot har jag lärt mig att ett litet tele, som ditt och mitt 90 mm, är bra till porträtt. Det borde ju inkludera hundar, bara de sitter still 😉 Jag vet ju inte vilken bländare du har (min är f 2.8, det står på objektivet), men ju större den är (vilket innebär lägre tal) desto bättre bilder blir det eftersom den då släpper in mer ljus. Bländare brukar gå från f 1 – f 32, och f 1 är den största öppningen. Det finns så väldigt mycket att lära när det gäller foto, men det är väl en av anledningarna till att det är så roligt 🙂 Ha det gott! Kram

   Gilla

 5. 16 november, 2015 06:06

  Härlig bild och jag blir så glad över att se en pigg hund som kommit upp lite i ålder.

  Liked by 1 person

 6. 16 november, 2015 03:56

  Jamen det här var ett lyckat porträtt på Alice. En riktigt stilig dam det där. Perfekt bild där man ser rörelsen utan att det är suddigt. Bra jobbat med kameran här.

  Liked by 1 person

 7. 16 november, 2015 02:52

  Håller med dig! Jag gillar också den suddiga bakgrunden. Å Alice är ju knivskarp. Bra jobbat där!

  Liked by 1 person

 8. 16 november, 2015 11:05

  Lite problem med kort skärpedjup om motivet springer mot dig, men du tryckte av i rätt ögonblick. Fin bild.

  Liked by 1 person

 9. 16 november, 2015 10:03

  Jättefin bild! Både motivet och rent tekniskt med skärpedjupet. Och alltid roligt med nytt objektiv.
  Tycker absolut du ska haka på tacksamhetsutmaningen hos Eva. Känn inga krav utan skriv bara det du kommer på, resten kommer med nästa vecka. Jag har ibland en post-it-lapp på datorn där jag skriver ner det jag kommer på under veckan.
  Ha en fin vecka!

  Liked by 1 person

 10. 16 november, 2015 08:24

  Vilken härlig bild med fart och fläkt i. Intressant det där hur man kan fatta tycke för olika objektiv. Först hade jag en makroperiod som varade flera år, sen tele för att nu ha gott tillbaka till normalobjektiv. Självklart används alla för sina specifika ändamål hela tiden, men man kan ju snöa in på en viss typ av fotografering.
  Roligt att du hittade till min blogg och på tal om löv, så kan man ju alltid göra lövkomposter. Blir fantastiskt fin jord. Så här brukar jag göra:
  http://rostochradisor.blogspot.se/2015/04/lovkompost.html
  Ha det så gott
  Anette

  Liked by 1 person

 11. 15 november, 2015 09:11

  Snyggt att fånga skärpan på rätt ställe på en hund som rör sig mot dig! En bild med fart i!

  Liked by 1 person

  • 16 november, 2015 07:55

   Tack, vad roligt att du tycker det. Jag fotade en handfull bilder och det här är den enda där skärpan hamnade på rätt plats. Jag är inte bekväm med det här objektivet än, men jag gillar effekten med det, så det är bara att öva vidare 🙂

   Gilla

 12. 15 november, 2015 07:12

  Så fin Alice är där hon skuttar fram! Snyggt med det korta skärpedjupet! Du får bra bilder när du använder det!
  Ha en skön söndagskväll!

  Liked by 1 person

  • 16 november, 2015 07:58

   Tack 🙂 Hon är en så klok och behaglig hund på alla sätt och vis.
   Jag har försökt få till kort skärpedjup med mitt vanliga objektiv, men det blir inte så skarpa bilder som med det här.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: