Fototriss – jul i hönshuset

Temat för årets sista fototriss är Jul. Jag har fotat hur våra höns har det i jul :)
.

jul i hönshuset 2

Miss Big på badkarskanten med Felicia, julgranen, vedkubben och äpplen i bakgrunden. Egentligen en misslyckad bild, eftersom dammet i hönshuset syns så tydligt när jag fotat i motljus, men med litet fantasi kan man ju tänka sig att det är snö ;)
.

jul i hönshuset

Hönsen vågar sig fram för att titta vad det är som nu kommit in i deras hem. En egen liten gran och en vedkubbe att sitta på. I går hängde jag in äpplen på en tallkvist…
.

julgodis

… och i dag var äpplena uppätna, så de fick förstås fler att kalasa på. Ett tips till småfåglarna utomhus nu i vinter, så får de i sig vätska också. Jag har gjort en enkel upphängning av halverade äpplen till våra småfåglar. Jag skall visa bild på det senare.
.

  • Om ni vill se fler julbilder, visar jag här hur vi hade juldukat förra julen och bakat stora pepparkakor som vi spritsat med våra namn och hängt upp i fönstret.
  • En litet finare juldukning visar jag här, med material jag hämtat i skogen och julbuketter.
  • Här  och här visar jag tips på personliga juletiketter.
  • Här visar jag hur vårt matbröd i form av små julgrisar ser ut, med recept på degen.
  • Och så årets julbock av granris med kälke från förr. Även bild på stommen på julbocken, för den som vill göra en egen julbock.

Ja, jag gillar julen :)

banner_2011_250x79_black sepia orange

Fler bilder på temat Jul finns här.

Här serveras det lunch nu, och sedan skall jag baka kladdkake- och citronmuffins, och så en vegetarisk rätt som någon slags jämvikt till alla kötträtter i jul; rödbetsbiffar. Ha en fin dag ni också!

 

 

 

18 reaktioner till “Fototriss – jul i hönshuset

  1. Så mysigt och julfint du har gjort för hönsen! Gillar första bilden jättemycket, tyckte det såg ut som små snöflingor, riktig julstämmning hos hönsen!

    Gillad av 1 person

  2. Du kör verkligen på, kanske inte hönsen bryr sig så mycket om julen men det är säkert mysigt att kika in i hönshuset. Testa att skjuta bort motljuset med blixten. Jag har faktiskt lyckats med det på mindre klubbspelningar. Fast jag har bara gjort det precis när dom skall gå av för att inte blända. Fina julbilder i alla fall.

    Gillad av 1 person

    1. Tack för tipset! Det måste jag testa :)
      Nej, hönsen bryr sig mest om att få mat, vatten, lagom temperatur och sysselsättning. Men jag tycker att det mysigare att komma in i hönshuset när det är rent och fint. Nu fick de en gran, i brist på lövträd som de ju annars gillar att äta bladen från.

      Gilla

  3. Jamen visst är det snö vi ser på första bilden och Felicia är så där lagom suddigt diffus ;-) Vilken rolig idé att julpynta även hos hönsen som naturligtvis inte alls fattar varför de plötsligt fått en gran i huset men himmel vad stämmningsfullt och fint det blev !! Tror med all säkerhet att det uppskattas av hönorna och äpplena bevisligen, helt klart !

    Önskar dig en riktigt God Jul och skön långhelg med din familj och alla djur.
    Hos mig går julen lite på sparlåga men en och annan pepparkaka blir det nog, julpynt är på plats och harmonisk samvaro väntar :-)

    Gilla

  4. Vilken rolig och minst sagt annorlunda triss. Är inte bara otroligt imponerad över ditt julpyssel, mat och bak utan att du till och med inkulderar hönsen i ”julstämningen”. Men det är ju klart, de levererar ju en av huvudingredienserna – ägg – till mycket av vad som ska ätas under julen, så visst ska dom veta att det är jul även hos dom:-)

    Gilla

  5. HIHI dom verkar gilla granen, vad fint dom fått;-)
    Julmat äter jag bara på julafton och nu för tiden
    köper vi en liten skinka det som blir över gör jag
    ärtsoppa på den blir så god.
    Idag har jag bakat pepparkakor men erkänner att
    det tillhör ovanligheterna att jag gör det två gånger till jul.
    EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR TILL DEJ OCH FAMILJEN;-)
    http://ingemix.bloggplatsen.se/2015/12/19/11235931-fototriss/

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.