276 – Skärgårdsliv (90/366)

norrtälje 4

I dag har jag varit i den vackra skärgårdsstaden Norrtälje. Norrtälje som faktiskt var en av Östersjöns mest populära badorter på 1800-talet. Jag var tvungen att vänta i Norrtälje medan min bil fick ny kylare, så jag tog en långpromenad från flygfältets handelsområde ned till, och bortom, stadskärnan.
.

norrtälje 1

I de här områdena spelade man in stadsscenerna till Astrid Lindgrens berättelse om Mästerdetektiven Blomkvist. Norrtälje är ju så pittoreskt med sina trähus och små butiker.
.

andhona 2

Tänk att kunna åka båt ända fram till sitt hus… Det gula huset på den översta bilden är apropå det till salu nu, för 11 miljoner kronor.
.

espresso house

Efter att ha fotat och uträttat en hel del ärenden, slank jag in på Nespresso House och beställde en normalstor (??) cappuccino och en bagel med mozzarella och parmaskinka. Det är inte omöjligt att jag skulle kunna leva på cappuccino med bagels ;)
.

sjöfågel

Mitt i ån på en sten satt den här sjöfågeln. Det var så rofyllt att höra vattnet forsa och måsarna skrika runt omkring, tänk att man kan bo mitt i en stad och inte störas av varken människor eller trafik, det är ju fantastiskt.
.

april penseer

Efter några timmar kunde jag hämta ut min bil och lämna vår vackra skärgårdsstad. På vägen hem stannade jag vid Wallby Handelsträdgård och köpte några vårblommor. De är planterade i krukor på trappan nu, men jag har för säkerhets skull lagt en jacka över dem om det blir frost i natt. Dagarna är varma, drygt + 25 grader i solen, men på nätterna går temperaturen snabbt ned till minusgrader vissa nätter.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

22 reaktioner till “276 – Skärgårdsliv (90/366)

 1. Åh vad vackra foton, jag har aldrig varit i Norrtälje men dina foton fick mej att vilja åka dit. Men nu ska jag förbereda mej för helgens träff och fira vackra Izabelle på hennes födelsedag (www.jozebelle.se)

  Gillad av 1 person

 2. Vilken underbar dag och vilka underbara bilder. Man vill mer än gärna åka dit någon dag. Min syster bor i Åkersberga, vilket inte är alltför långt därifrån, så man kanske ska ta en dagstur dit istället för in till huvudstaden när man är där.

  Gillad av 1 person

 3. Väldigt vackra bilder från den idylliska skärgårdsstaden ! Hade ingen aning om att Astrid Lindgrens Mästerdetektiven Blomkvist spelades in här. Det är alltid lika spännade att kika in här hos dig för jag lär ofta något nytt. Nu fick jag dessutom lust att besöka Norrtälje när jag flyger till Stockholm på lördag eller kanske någon annan liten skärgårdsstad.
  Haha.. tror du skulle tröttna på bara cappuccino med bagels efter en vecka ;-) Men visst är det gott.
  Fin bild på den lilla sjöfågeln och visst är det rofyllt som du så fint beskriver. Menar du verkligen att det är 25 grader och minus på nätterna !! Ahaa.. i solen, tänkte väl, det är ju inte högsommar ännu på ett tag men vad skönt att våren kommit. Vackra blommor fick du med dig hem och ett väldigt fint skapat inlägg till temat Skärgårdsliv.

  Gilla

 4. Intressant, det visste jag inte att filmen var inspelad i Norrtälje. Lärt mig något nytt idag också :)
  Åå…jag slår till direkt på det gula huset för 11miljoner ;) vem vill inte bo så… :) tjusigt.
  Jättefina bilder från staden. Det var typ 100 år sedan jag var där och då minns man inget av stadskärnan :)
  Skulle nog kunna tänka mig att bo där iaf.
  Tack för din fina rundvandring och guidning.

  Gillad av 1 person

 5. Vi älskar Norrtälje under våren och sommaren vill säga. Åker alltid dit för Custom Bike Show i juni. En otroligt vacker liten stad som bjuder på så mycket och har utmärkta matställen, precis som du också har upptäckt!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.