94 – Handkraft (98/366)

laga stängsel

Det här blir ett inlägg med fokus på bilddokumentation, snarare än på fototekniska finesser. I dag var nämligen dagen då jag bestämde mig för att se över hur sommarhagen klarat vintern. Jag hade sällskap av Alice till att börja med, men efter ett tag ledsnade hon och sprang hem och satte sig på trappan. Den hunden ;)
.

verktyg

Alla stolpar såg fina ut, men vissa elrep hade dragits av när rådjuren hoppat genom hagen, så det var bara att skära av de dåliga bitarna och byta ut mot nya. Allt torrt gräs som vuxit upp nära elrepen måste också rensas bort, precis som sly och buskar, för att strömmen skall kunna passera runt hela hagen utan problem. Efter någon timme hade Alice ledsnat på att vänta på trappan, och började skälla. Lagom tajming, för då var jag klar med hagen och kunde gå hem och förbereda hästarna för betessläpp. Bilder på det kommer!

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

5 reaktioner till “94 – Handkraft (98/366)

  1. En fin och väldigt passande tolkning av temat handkraft. Inser att det är mer jobb med inhängnader än jag kände till men vad underbart när det är färdigt och att få släppa ut hästarna. Gillar den övre bilden mycket med det torra gräset bakom stängslet och dina arbetsredskap som ligger redo.

    Gillad av 1 person

    1. Det mesta jobbet är att slå ned stolparna i marken och dra all tråd runt hagen första gången, på tre höjder, vilket innebär tre varv… Nu skulle jag bara laga där det var trasigt och spänna trådarna. När det är klart känns det så bra att ha gjort något som man ser ett direkt resultat av.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.