I bakgrunden (131/366)

i bakgrunden 1

Många av de gamla båtarna vid Strandvägskajen är så läckert slitna. Det blir fint på foton med rostiga kedjor och murket trä, men hur sjödugliga båtarna är ute på öppet vatten vet jag förstås inte. I bakgrunden tornar Nordiska museet upp sig med sina tinnar och torn från slutet av 1800-talet. Det finns många riktigt pampiga byggnader i Stockholm, bara man höjer blicken och tittar uppåt.

Nordiska museet är verkligen värt ett besök. Vi var där för några år sedan hela familjen och såg bland annat en spännande utställning om Dukade bord. Den handlar om mat, dryck, seder och bruk kring måltider från 1500-talet fram till 1950. Den skulle jag gärna se igen.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

3 reaktioner till “I bakgrunden (131/366)

  1. Så snyggt med den gamla båten i förgrunden och den magnifika bygganden som syns en del av i bakgrunden.
    Visst är det roligt att vara turist i huvudstaden. Speciellt som jag bott och är uppvuxen där. Sen vi flyttade till Malta år 2000 ser jag på min forna hemstad på ett helt annat sätt, kanske med en turists ögon vilket verkligen är givande och roligt.

    Gillad av 1 person

    1. Jag tror att jag förstår hur du menar. Inför en utlandsresa läser jag alltid på väldigt mycket och vi reser runt och upplever så mycket vi kan. Nu har jag börjat läsa på om vår närmste omgivning, och efter många år inser jag vad litet jag egentligen har sett här! Precis som med Stockholm, som jag inte alls läst på lika mycket om som tex Rom eller Paris. Men i sommar skall vi ändra på det, och turista vår närmiljö mycket mer.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.