Söndagens smakbit ur en bra bok v. 36

Mari, på den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, håller i ett inlägg som brukar återkomma varje söndag, där alla som deltar bjuder på en smakbit ur en bra bok.

Recensionsexemplar från Sekwa förlag - stort tack!
Recensionsexemplar från Sekwa förlag – stort tack!

I går läste jag ut den här boken. Som jag skrev i recensionen är det en av de mest galna, underbara, omtumlande, sorgliga och glädjerika böcker jag läst.

Citatet kommer från sidan 81, då mamman bärs ut från lägenheten efter att ha bränt upp deras vardagsrum:

– O, blommor! Ni är underbara! ropade mamma som låg raklång på en bår med ett guldfärgat täcke över sig. Hennes ansikte var fullt av svarta och grå fläckar och vitt damm, men utan spår av oro. – Allt är i sin ordning, mina små gullungar, jag har bränt upp alla våra minnen, nu kan de i alla fall inte ta dem ifrån oss! Oh la la, så hett det var där inne förut, men nu är det lyckligtvis slut! sa hon och gjorde några yviga handrörelser för att vi skulle förstå att hon, trots allt, var nöjd med det hon gjort.

Här är hela recensionen av boken om ni vill få fler citat och läsa mer om vad jag tyckte om boken. Kortfattat fick den full pott av mig och jag kommer aldrig att glömma den.

Fler smakbitar ur bra böcker finns här.

Ha en fin dag!

23 reaktioner till “Söndagens smakbit ur en bra bok v. 36

    1. Det är författarens debutbok. Jag hoppas, hoppas att det inte är ett sådant där mästerverk som inte går att upprepa. Jag kommer i alla fall att hålla koll på den här författaren och hänga på låset när nästa bok kommer :)

      Gilla

    1. Hade boken skrivits ur psykiatrins perspektiv hade det varit en väldigt sorglig historia. Nu skrivs den ur familjens perspektiv, på ett sätt så att man tycker att man nästan är där och dras med i alla tokerier, och det gör boken till något alldeles extra. Jag kommer att rekommendera den till alla! :)

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.