Semesterminnen (295/366)

cheesecake

Halloncheesecake på kladdkakebotten, en av alla goda saker vi åt i sommar.

Ingredienser

Kladdkakebotten
100 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 st ägg

Cheesecakefyllning
5 st passionsfrukter
200 g philadelphiaost, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade hallon (eller jordgubbar)

Garnering
Färska jordgubbar

Tillagning
1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
3. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
4. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
5. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.
6. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.
7. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.

 

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

11 reaktioner till “Semesterminnen (295/366)

    1. Hoppas du gillar den! Jag har gjort dem var för sig också, kladdkakan och cheesecake, och sedan lagt upp en tårtbit av kladdkakan och en kula cheesecake, lagt på några olika frukter och bär och pudrat litet florsocker över genom en sil. Då blir det en Grand Dessert, och det blir lika fint. Och gott :)

      Gilla

  1. Mums vad den ser god ut och så jättesnyggt du komponerat det hela med den vackra lite enkla tårtan i fokus på det krivita bordet och med blommorna lite diffust i bakgrunden.
    Med enkel menar jag inte enkel att göra utan enkel i sin utformning men det försod du säkert :-) Kul och säkert uppskattat av många att lade in receptet också. Är väldigt förtjust i Cheesecake men inte särskilt bra på att baka.

    Gillad av 1 person

    1. Frusen cheesecake är gott och kladdkaka är gott, tillsammans borde det ju bli dubbelt så gott tänkte jag :) Jag hade inte tänkt använda det här fotot, men jag vill behålla receptet i mitt bloggarkiv, så bilden får duga. Egentligen är jag missnöjd med att glassdelen hann smälta litet och rinna ned över kladdkakan, så petig är jag. Det finns ett knep för hur man gör för att lagren skall hålla sig separerade, men det använde jag mig inte av här, och orkar antagligen inte göra det nästa gång heller ;) Det är ju en trend i bakverk just nu, att de skall se nästan odekorerade ut. Tårtor där både sockerkaksbottnar och fyllning syns. Jag gillar mer den här stilen, men det tar ju mer tid förstås… : https://justnujusthar.com/2016/05/02/bemarkelsedag-111366/ Egentligen gillar inte jag heller att baka, men jag gillar att laga mat.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.