Söndagens smakbit ur en bra bok v. 49

Mari, på den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, håller i ett inlägg som återkommer varje söndag, där alla som deltar bjuder på en smakbit ur en bra bok, utan spoilers. I dag bjuder jag på en smakbit ur den här boken:

let-it-snow-1

 

Inför jul är det många som brukar bygga upp den rätta julstämningen genom att se romantiska filmer på vintertema, som Love Actually och The Holiday. I år är första gången jag lägger märke till att samma (amerikanska) fenomen finns bland böcker. Det här är en sådan julbok, i samma stil som filmerna jag nämnde, och man fylls verkligen av julstämning. Det är amerikanskt, det är lättsamt, charmigt och det är romantiskt. Och utöver det – massor av snö!

Citatet är från sidan 29. Jubilee sitter på ett tåg i snöstorm på julafton, på väg till sina morföräldrar eftersom föräldrarna blivit häktade efter bråk om en sällsynt del till en tomteby. In på tåget kommer fjorton skrikande tjejer i matchande, figurnära sweatshirtkläder med Ridge Cheerleading på baken.

Det kändes som om jag var fången i ett socialt experiment som gått snett – kanske något som hade med kloner att göra. Några i sällskapet vände sig mot mig och Jeb. Fast egentligen vände de sig bara till Jeb. ”Oh my God!” sade en av Amrarna. ”Visst är det här världens värsta resa? Har ni sett snön?” En riktigt skarp en, den här Amber. Vad skulle hon lägga märke till härnäst? Tåget? Månen? Den mänskliga existensens underliga nycker? Sitt eget huvud? Jag sade inget av det där, för när jag lämnar den här världen vill jag inte att en cheerleader skall vara orsak till det.

Min recension av boken finns här och här finns fler smakbitar ur spännande böcker.

Ha en fin tredje advent!

★ ★ ★

11 reaktioner till “Söndagens smakbit ur en bra bok v. 49

  1. Jeg har hatt lyst å lese denne boken noen år nå, men når juletiden kommer så kommer jeg aldri så langt som til å kjøpe den. Håper du liker den, takk for smakebiten! :)

    Gilla

  2. Jeg har den tradisjonen at jeg ser julefilmer. De tre viktigste er Love Actually, Christmas Carol med Patrick Steward og The hogfather. Ale tre anbefales hvis ikke du har sett den (Den siste er etter en bok av Terry Pratchett). Men det var en veldig fin ide å også lese julebøker. Jeg bestilte akkurat fire til en dame på jobb, og to av dem hadde jeg ikke lest. Så da har jeg noe å begynne med :-) Ha en riktig fin tredje søndag i advent!

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.