Hälsosamt (4/365): Lins- och tomatsoppa

Dagens lunch, en väldigt lättlagad, god, nyttig och mättande soppa från receptbanken hos Mamma Fitness. Jag tycker att det är otroligt svårt att fota maträtter som går i röda toner. Det röda blir så väldigt rött, och att minska den röda tonen gör ofta att maten ser oaptitlig ut. Har ni några tips på vad man kan göra?

soppa

Lins- och tomatsoppa (toppad med keso och nötter)

Till 1 portion

180 g tomat
0,5 st gul lök
1 klyfta vitlök
2 dl vatten
1 matsked tomatpuré
0,5 dl torkade linser
3 g grönsaksbuljongtärning (jag tog grönsaksfond)
Svartpeppar + salt + cayennepeppar efter smak
1 tesked rapsolja
100 g keso
9 g färsk basilika
2,5 st valnötter

.
Gör så här
Hacka lök och vitlök fint och tomaterna grovt. Fräs hacket i oljan i en kastrull. Häll i vatten, grönsaksfond och linserna. Krydda med tomatpuré, salt, peppar och cayennepeppar. Låt koka 10-15 min tills linserna är helt mjuka. Rosta nötterna i en het, torr panna. Blanda keson med finhackad basilika. Servera soppan med keson och nötterna.

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

10 reaktioner till “Hälsosamt (4/365): Lins- och tomatsoppa

  1. Även här tycker jag att du har lyckats med att ta en otroligt aptitlig bild av soppan. Snyggt arrangerad också.
    Du och Anita har då en sak gemensam – ni är aldrig nöjda med era bilder trots att de är rena drömfoton i mitt tycke. Har faktiskt aldrig tänkt på att det är svårt att fota maträtter som går i röda toner. Indisk mat brukar ju ofta gå i rött så nästa gång jag äter nå’t indiskt ska jag kolla;-)

    Gillad av 1 person

    1. Det kanske är jag som inbillar mig om rött. Vi får väl se vad ni tycker längre fram, för fler bilder med rött kommer det säkert att bli. Skall hålla utkik efter dina matfoton med indiskt, blir spännande att höra vad du tycker.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.