Barnens sandlåda blir odlingslåda

Nu får vi se vad det blir av det här projektet. En låda full med sand och så hästgödsel och jord nedblandat. Det borde blir bra både närings- och dräneringsmässigt. I dag åkte jag till handelsträdgården och köpte växter. I en del av lådan satte jag jordgubbsplantor, avskilt från det övriga så att jag kan täcka plantorna med nät sedan, så att inte fåglarna äter upp bären. Något slags gräs fick vara med för att skapa litet höjd åt planteringen, och så basilika, bladpersilja, astilbe och några penséer så att något kommer att blomma fint i lådan.

Problemet är bara att jag inte har någonstans att så de fröer jag köpte… Jag måste nog utöka med en odlingslåda till ;)

Ha en riktigt fin kväll!

6 reaktioner till “Barnens sandlåda blir odlingslåda

    1. Tack! Äntligen har jag åtminstone en odlingslåda :-) Vi får se om det blir fler. Jag har en förmåga att dra igång och göra allt till så stora projekt, nu försöker jag sansa mig och utvärdera om jag har tid och lust med detta. Någon gång skall man väl bli litet klokare ;)

      Gilla

  1. Det måste ha regnat hos dig med inatt! Allt gräs är ju så grönt och frodigt om man säger så;-)

    Du har ju några platser att välja på på din stora tomt. Bara sätta igång;-) Åsså skrattade jag gott åt din saliga blandning – bär, kryddor och blommor. Hoppas de inte konkurrerar ut varandra.

    Här kan du kika in hos en expert – ifall du behöver inspiration: https://stevereflekterar.blogspot.se/

    Steve’s fru D är fenomenalt på att odla saker och få till vackra lådor med mera.

    PS. Nu ska jag återgå till VM-kvalmatchen;-) DS

    Gillad av 1 person

    1. Tack för länk, jag skall absolut titta in där och få inspiration :) Helt rätt om regnet, det regnar ju var och varannan natt så både gräs och jord var väldigt blött, men plantorna måste ju ned i jorden. Jag har dessutom tagit fasta på dina tips om foto :)
      Vi får väl se hur det går med min blandning, det kanske blir som med Pippis sockerdricksträd, det fungerar bäst i fantasin ;)

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.