Tematrio – Rädsla

Temat för denna veckas boktrio hos Lyrans Noblesser är Rädsla, och hon vill att vi skall ge tre exempel på böcker som gjort oss rädda.

De här tre böckerna har gjort mig rädd för vad som skulle kunna hända våra två tjejer, som snart är tonåringar båda två. Snart kommer de att bli mer självständiga, vilja göra saker på egen hand, kanske skaffa sig vänner som jag inte känner, resa till andra länder. Än så länge kan jag skydda dem ganska bra, men på väg mot vuxenlivet kommer även de att göra felbedömningar och kanske vara på fel plats vid fel tillfälle. Det är min största rädsla.

Tänk om de skulle råka ut för det som händer i Gänget. Eller träffa en kille som Joakim Lundell i Monster, och tro att de kan få honom på rätt köl igen, men istället dras in i ett destruktivt förhållande. Eller bara råka vara på fel plats vid fel tillfälle, som Antoine Leiris fru och sjutton månader gamla Melvils mamma, Hélène, som var på konsert med en vän i konsertlokalen Bataclan när fyra terrorister öppnade eld mot publiken. Om det handlar Mitt hat får ni inte.

Här har deltagare i Lyrans Tematrio länkat till sina blogginlägg om Rädsla. Alla är välkomna att vara med!

14 reaktioner till “Tematrio – Rädsla

 1. En lite annan vinkling på temat, och en som är mycket mera skrämmande än en välskriven eskapistskräck. jag tänker ibland på våghalsiga saker jag har gjort och vilken tur jag haft – jag menar, ta den här: hängde med några punkrockare som jag just träffat när de erbjöd sig att skjutsa mig och min kompis till deras konsert i sin skåpbil. Vilket var precis vad de gjorde och en sjukt bra konsert var det också! (Men jag erkänner att jag funderade på hur smart det var när bilen svängde ut på motorvägen…) Jag hoppas innerligt att de ska ha samma tur med schyssta människor.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är just de där galna sakerna man gjort som gör mig så rädd att Jackie och Bella skall vara lika galna :o Oftast går det ju bra, men det är det där enstaka tillfället… usch…

   Gilla

 2. Ja, min största rädsla är också att något ska hända mina barn. Att vara på fel plats vid fel tillfälle är ju ingenting man kan göra något åt. Nu dröjer det några år innan mina barn är tonåringar men jag hoppas att den pågående Metoo-kampanjen kan leda till en förbättring i hela samhället.

  Gillad av 1 person

 3. Gänget väntar jag på, då jag gillar Katarina Wennstams böcker skarpt. Å jag har ju inga barn så…
  Tror dock att man inte kan skydda sina barn. Man kan ge dom de bästa förutsättningarna att ”hamna rätt”, och det är jag helt övertygad om att du och din man gör. Mera tror jag inte man kan göra.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.