Kålboken av Mette Løvbom

Den här receptboken har jag sett fram emot extra mycket, eftersom jag gärna äter kål men har dålig fantasi om vad jag skall göra med den. En av mina standardrätter är strimlad vitkål som jag steker i smör tillsammans med köttfärs, soja, salt och svartpeppar. Den andra är coleslaw.

Innehållet i Kålboken överraskade mig faktiskt. Jag hade inte väntat mig så många inspirerande recept. För att inte tala om bokens vackra matfoton. Jag har lusläst boken från början till slut, och satt i bokmärken på mängder av platser vid recept som jag absolut måste laga.

I dag lagade jag en egen variant av bokens recept ”Brysselkål och rotfrukter med sesamfrön”. Här berättar jag hur man kan göra.

Så här smakfullt fotograferade är rätterna i boken

Boken innehåller 130 olika recept med kål, och jag är sugen på att laga allihop med några få undantag. Jag gillar att recepten innehåller ett begränsat antal ingredienser, och dessutom sådana som man kan tänkas ha hemma. Det finns lätta, mättande, festliga och snabba recept. Dessutom olika förslag på dressingar och tilltugg som passar till, som caesardressing, vitlöks- och fildressing, chilidressing, parmesanchips och kålchips.

Mette Løvbom skriver i Kålboken att den är hennes bidrag till att göra kålen mer använd och älskad. Att Kålboken är en hyllning och kärleksförklaring till kål är bortom allt tvivel, och var jag inte redan övertygad skulle jag ha blivit det efter att ha läst och lagat ur den! Kålboken får högsta betyg av mig. Den motsvarar allt man kan förvänta sig och mer därtill.

Mitt betyg: 5/5

Antal sidor: 216
Utgivningsdatum: 2017-10-19
Översättare: Svante Skoglund
Originaltitel: Salattösen : kål hele året rundt
Förlag: Bokförlaget Polaris
ISBN: 9789188647160

Boken finns att köpa bland annat hos Bokus och Adlibris.

 

 

 

 

 

 

5 reaktioner till “Kålboken av Mette Løvbom

  1. Fick mig ett gott skratt redan när jag lästa andra meningen i inlägget. Din standardrätt har jag aldrig ätit, än mindre lagat. Där ser man;-)
    Skrev ju redan att jag gillar de fina bilderna, ett måste i en kokbok för att inspirationen ska flöda. Roligt att du ger boken så gott betyg.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.