Glad måndag – julbocken kläs!

För ett par veckor sedan åkte jag med mamma på fyrhjuling till skogen för att hämta granris till julbocken som min pappa har svetsat. Det är inte alla år jag har hunnit klä den, men i år blev det av!

Varje år när jag börjar klä julbocken undrar jag varför jag gör detta… ;) Den här dagen blåste det ganska mycket, var kallt och väldigt stickigt på händerna av barren. Men har man tagit f-n i båten får man ro honom i land, och jag hade sett på väderappen att det skulle bli busväder med snöblandat regn, så jag satsade på att försöka hinna bli klar.

Det tog närmare tre timmar att få till en julbock med kälke som jag tyckte fick duga så länge. Här får hundarna posera bredvid mitt äppeltorn, inspirerat av allas vår Ernst ;)

En liten gran tog jag också med mig från skogen. Den får stå i det gamla gjutjärnskaret.

Julbocken blev klädd i år också, men jag har fortfarande inte ansat skägget och kroppen, det skall jag göra så fort jag blir frisk från influensan som däckat mig och tjejerna.

Carita håller i utmaningen Glad måndag, och henne hittar ni här.

 

 

 

 

4 reaktioner till “Glad måndag – julbocken kläs!

  1. Fina bilder … och vilket jobb du lägger ner!
    skönt att du är på bättringsvägen – veckan före jul verkar som ett dåligt tillfälle att ha influensa.

    Gilla

  2. Influensan förklarar din bloggfrånvaro. Men roligt att se att du verkar må bättre, då du nu i stället drabbats av bloggdiarré;-)
    Bocken och hela utsmyckningen blev jättefina. Vet inte om tre timmar och flunsan på köpet var värt ansträngningen, men såhär framför skärmen i en varm lägenhet så…
    Krya på dig nu, gärna före Julafton;-)

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.