Naturens mästerverk (5/365)

Ägg är verkligen naturens mästerverk. Ägg innehåller i princip allt vi behöver för att överleva. Ägg innehåller protein av högsta kvalitet, en balanserad fettsammansättning och de är sprängfyllda med vitaminer och mineraler. Det enda du inte får från ägg är kalcium och C-vitamin. Dessutom är ägg väldigt gott. Ganska fantastiskt, eller hur?

Det här är ägg från våra egna höns. Jag vet att det är innehållet som räknas, men när det gäller ägg blir jag glad av utsidan på dem också. De chokladbruna är från våra två Maranhönor, de turkosa från våra Isbarer, de svagt olivgröna är från Araucanorna och de ljusbruna/rosa från våra Orpington- och Brahmahönor.

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

16 reaktioner till “Naturens mästerverk (5/365)

  1. Så bra tänkt och så vackra ägg! Vilken rikedom att få plocka in så fina ägg. Själv har jag förmånen att ibland få köpa ägg från en kollega. Inte så ofta som jag skulle önska, vi är flera på arbetet som gärna köper av kollegan. :)

    Gilla

    1. Tack så mycket :) Det är extra roligt att olika raser värper ägg med olika färg på skalen. Roligt att du gillar ljuset i bilden. Jag såg nämligen på väderappen att det äntligen skulle bli sol, så jag planerade bilderna tidigt på morgonen och var beredd när solen sedan hamnade i rätt vinkel genom fönstret. Ljuset räcker inte till helt och hållet eftersom det är så mulet, men jag blev i alla fall ganska nöjd med resultatet.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.