Nya böcker hos mig – veckans topplista

Varje tisdag kommer Johannas deckarhörna med en ny topp fem på ett visst tema. Den här veckan är temat: Senaste böcker jag har köpt/fått/lånat hem.

I julklapp fick jag två böcker av Peter May. Jag ser fram emot att läsa dem och få uppleva samma känsla som när jag läste Coffin Road i höstas.

Tamara McKinleys bok låg i brevlådan i dag. Jag vet inte så mycket om varken författaren eller böckerna, så den här boken skall det bli spännande att läsa. Jag gissar att den är åt feelgood-hållet, med tanke på omslaget.

Blodlokan, av Louise Boije av Gennäs, är också helt nyutkommen. Jag läste ut den i går och kommer att skriva om den på recensionsdagen nästa tisdag.

Ja, ni som följer mig vet att jag blivit omvänd när det gäller fantasy i böcker, åtminstone när det gäller serien om Glastronen. Häromdagen fick jag hem Eldens arvtagare, som är tredje delen i den serien. Jag börjar närma mig slutet av boken, och det är faktiskt möjligt att den här delen till och med är ännu bättre än den förra.

Som en sjätte bok, och egentligen utanför min fem i topp, tog jag med en bok jag gav till Patrik i julklapp; Det här förändrar allt : kapitalismen kontra klimatet. DN har beskrivit boken som en oerhört skicklig skildring av klimatkrisen och kapitalismen. Jag tycker att den verkar väldigt intressant och skall själv läsa den.

Klicka nu in hos Johannas Deckarhörna och var med du också! Och titta gärna runt hos alla andra som är med, du kommer att få många, många bra tips!

 

15 reaktioner till “Nya böcker hos mig – veckans topplista

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.