Böcker med vinterkänsla – veckans fem i topp

Varje tisdag kommer Johannas deckarhörna med en ny topp fem på ett visst tema. Den här veckan är temat: Vinterkänsla.

Stora stygga vargen var jag enormt lockad att läsa, men en hel trave med böcker kom emellan. Ni som läst, skall jag kanske prioritera den?

Björnstad behöver jag väl knappast berätta något om, den har antagligen inte undgått någon. Jag utsåg den till en av 2016 års allra bästa böcker. Den har allt.

Let it snow består av tre berättelser som vävs ihop på slutet. Det är otroligt julmysigt, charmigt och romantiskt, och det är massor med snö! Omslaget är otroligt fint med folie- och glitterdetaljer.

De försvarslösa är andra delen om polisen Anna Fekete. Första delen, Kolibri, imponerade inte särskilt mycket som spänningsroman, men det gjorde författarens sätt att skildra välfärdssamhällets mörka baksida. Det var befriande rakt, nyanserat och osentimentalt ur flera perspektiv. Jag ser fram emot att läsa uppföljaren.

När jag letade efter ett vintrigt omslag till någon av böckerna i Sagan om is och eld, hittade jag den kommande delen i serien. Visserligen är den planerad till 2020, men ändå, den måste jag ju hålla koll på! Om jag inte helt enkelt ser teveserien, och nöjer mig med det.

Klicka nu in hos Johannas Deckarhörna och var med du också! Och titta gärna runt hos alla andra som är med, du kommer att få många, många bra tips!

 

23 reaktioner till “Böcker med vinterkänsla – veckans fem i topp

  1. 2020… hoppas kan man ju alltid ;) Jag har sett serien så långt som böckerna sträcker sig och kommer nog att vänta in resterande utgivning istället för att de slutet på TV.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.