Fem i topp i gul boktrave

Varje tisdag kommer Johannas deckarhörna med en ny topp fem på ett visst tema. Den här veckan fokuserar vi på bokomslag i samma färg som vårsolen: den dominerande kulören ska vara gul!

Jag fick lust att skapa en vårlik boktrave, och gult är ju verkligen vårens färg.

Men nu var det ju fem böcker som skulle väljas ut till topplistan, och då väljer jag böckerna av Ivar Lo-Johansson, han är en av mina favoritförfattare. Boken om mänskliga rättigheter är ständigt aktuell, den hamnar också i min fem-i-topp. Larmrapporten ligger i min tbr-trave och skall läsas snarast, den handlar om källkritik. Paulúns receptbok Fastfood med snabblagade, nyttiga och goda rätter är en favorit. Ni ser ju lapparna som sticker ut ur boken där mina favoritrecept finns :) Paris: en stads historia var väldigt intressant, den får bli min femte bok i topplistan.

Klicka gärna in hos Johannas Deckarhörna och tipsa om fem böcker på veckans tema. Och titta gärna runt hos alla andra som är med, du kommer att få många bra tips.

18 reaktioner till “Fem i topp i gul boktrave

  1. Det var en riktigt rolig idé att bygga en vårlik stapel med böcker i gult. Gick genast till mina bokhyllor och kollade om jag hade kunnat bygga en själv. Det hade jag inte, då jag endast hittade två böcker med ”vårlika” gula ryggar.

    Gilla

  2. Intressanta boktips du har. Jag har nog läst dina Ivar Lo men resten är nya för mig. tack för tipsen! Själv fick jag bara ihop fyra gula och din trave är jättehög!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.