Bokklubbar och realisation av böcker

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon om vi är med i någon bokklubb.

När jag för två år sedan bestämde mig för att läsa fler böcker gick jag med i två bokklubbar, men efter att jag börjat få recensionsexemplar från förlagen, som den här traven förra året, är jag fullt sysselsatt ändå. Dessutom är oftast inte bokklubbarnas val av månadsbok vad jag själv skulle välja.

Tidigare, särskilt innan internet och internetbokhandlarna, har jag varit med i flera olika bokklubbar, men vad hette de..? Bra Böcker, Bonniers Bokklubb, Månadsboken och när barnen var små: Go’boken, Kokboksklubben God Mat och säkert någon mer som jag inte minns just nu.

Mias bonusfråga: Hur är det med reaskyltar på böcker. Lockas ni eller kan ni motstå?

Den enda rea jag håller koll på och är intresserad av är faktiskt den stora bokrean i februari varje år. Jag gillar böcker, men jag gillar inte att gå omkring och leta planlöst bland böcker. Samma sak gäller allt annat som kan köpas, som kläder, inredning m.m. Jag har inte tålamod till det.

Internet är fantastiskt på det sättet och passar mig perfekt. Jag kan snabbt och enkelt titta runt hos förlagen och i bloggar och få tips och information om intressanta böcker. Ibland får jag böckerna som recensionsexemplar, ibland beställer jag från en internetbokhandel.

Jag går alltid in i bokhandlar om jag är där en sådan finns, som i Akademibokhandeln i Gränby Centrum i Uppsala. Men då är det dessvärre sällan reaböcker jag har med mig ut ur butiken, utan någon normalprisad bok och ett gäng block och pennor ;)

Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

9 reaktioner till “Bokklubbar och realisation av böcker

  1. Har aldrig varit med i en bokklubb och har faktiskt aldrig lånat böcker på bibliotek heller. Köper gärna nytt eller byter böcker med någon jag känner. Ja, ja jag vet att jag är konstig.
    Vad gäller rea så är det den stora bokrean i februari som är intressant även för mig. Under året kan jag lockas av reade böcker om jag verkligen vill ha dom, men inte annars.

    Gilla

  2. Är egentligen förvånad att bokklubbar inte spelat ut sin roll. Finns ju både billigare och smidigare sätt att köpa böcker nuförtiden.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.