Nyfunna vänner tack vare bloggen

Fotograf: Roger Knutsson

Tack vare bloggen har jag lärt känna så många fantastiska människor. I dag träffades Mona och jag för andra gången, men det känns som vi känt varandra länge.

Jag kom litet tidigare än bestämt eftersom jag åkte direkt från gymmet, och passade på att ta en titt på utställningen i parken. Det här konstverket föreställer Jane Avril, dansaren från Moulin Rouge som blev känd genom målningar av Henri de Toulouse-Lautrec. Konstverket är skapat av Per Josephson.

Slottet i bakgrunden är Torsåkers slott i Upplands Väsby, nära Stockholm. Caféet ligger alldeles intill. Där serverades bland annat en vegetarisk buffé som var väldigt god.

Under tiden jag väntade på Mona fick jag se att det myllrade av humlor i en av rabatterna. Det gick inte så bra att fota dem. Dels var väggen bakom växterna röd, vilket gör att humlan ser ut att ha hamnat i en science fiction-film, dels var mina ben så darriga efter gympasset att jag inte kunde sitta på huk utan att tappa balansen ;)

När Mona kom tog vi en titt på handelsträdgården. Jag glömde helt bort att fota växthuset där vi åt lunch, och jag fotade inte heller de fantastiska uppläggningsfaten som såldes i gårdsbutiken.

Däremot fotade jag de här skyltarna. Vilken tillit personalen har till sina besökare. Det gjorde mig glad.

Bloggvärlden är fantastisk på många sätt. Inte minst lär man känna nya, trevliga och intressanta människor!

 

9 reaktioner till “Nyfunna vänner tack vare bloggen

 1. Så kul att träffa bloggkompisar. Jag håller med om att alla man träffar är minst lika fina i verkligheten och alla är ärliga härliga människor! Jag brukar försöka peppa mina kompisar att träffas när tillfälle ges.!

  Gilla

 2. Visst erbjuder Blogglandia många möjligheter! Så roligt att ni funnit varandra. Och Torsåker i Väsby har jag besökt många gånger men då var det inget café där. Men jag åkte dit iband för att rida. Hade vänner som bodde där. (Jag bodde i Väsby mellan 1970 och 2002 ) Och på den tiden fanns det inget café här. Kanske blir det fler besök här.

  Gilla

 3. Vilken jättefin bild på er!

  Visst är bloggvärlden underbar! Skulle nog inte alls ha lika stort umgänge här ifall det inte var för alla bloggare och bloggläsare :-)

  Härligt med den där tilltron till kunderna. Så hade dom på en favvorestaurang där jag lunchade en del med jobbet. Cliff Barnes. En korg där man lämnade pengar och tog sin växel. Fast jag tror att BP sa att det inte är så där längre, så det kanske blev för mycket svinn ändå.

  Ha en fin lördag!

  Gilla

 4. Visst är det härligt att träffa goda bloggvänner ”på riktigt”! Fin bild på er där tillsammans!
  Jag har också fått några riktigt goda vänner genom bloggandet :)
  Härligt att se att tron på våra medmänniskor och kunder fortfarande finns kvar … det värmer. Jag måste säga att jag älskar den bilden med humlan! Underbar!

  Gilla

 5. Vilken kul träff! Känner väl till caféet, men har aldrig tänkt att det ligger ett slott där också;-) Oooops, jag vet;-)
  Toulouse-Lautrec.är och har varit en av mina absoluta favo impressionister sedan jag var 15 år. Men den skulpturen ger honom inte rättvisa. Men då verket är rostigt så får det ändå MVG av mig;-)

  Japp där på landet verkar man fortfarande lita på varandra. Bra det:-)

  PS: Selfien på er tvåär helt suverän, men jag förstår då aldrig varför alla (ni också) klär sig i mörka kläder under sommaren… DS.

  Gillad av 1 person

  1. Ha ha, ja det finns en del annat som också borde bli bättre till nästa gång. Till exempel kom ju jag direkt från gymmet i mina träningskläder ;) Det är förresten ingen selfie. Vi frågade en kvinna om hon ville ta ett kort på oss, då pekade hon på ett gäng med män och sade att fotografen kan väl ta ett kort. Litet småjobbigt att vara med på bild, särskilt när fem personer står och tittar på, men nu blev det så. Roligt att ha kvar som minne av dagen :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.