Resultatet av årets odlingar i pallkragar

I år var året då jag äntligen sådde grönsaker och annat i pallkragar. Tomaterna blev många och goda. De verkar trivas skyddade mot väggen, trots den höga värmen i år och trots att jag bara vattnar dem en gång per dag.

De här orangefärgade tomaterna är väldigt söta och går hem hos Jackie och Bella. Mina favoriter är de röda som smakar väldigt mycket. Det hade ju varit bra om jag kom ihåg vad sorterna heter eftersom de verkar trivas hos oss, men det gör jag inte.

Förra året planterade jag jordgubbsplantor och i början av sommaren var de fulla med blommor som sedan blev jordgubbar. Men titta hur det gick. Trots att jag vattnade dem torkade de flesta ihop helt och hållet. Så trist, men inget att gräma sig över, den här sommaren har skapat större problem än hobbyodlade jordgubbar. Vi får hoppas på en bättre skörd nästa sommar istället.

För skojs skull sådde jag låga solrosor i en av pallkragarna. De har börjat slå ut nu och är alldeles lagom höga så att de inte bryts av, och lagom att ta in och sätta i vas om man vill. Det skall jag göra.

Rädisor och mangold fungerade också bra i pallkragarna, men den vanliga salladen blev helt full med hål, liksom bladen på rädisorna. Jag har försökt komma underfund med vad det kan vara som ätit hål på bladen, och det som verkar mest sannolikt är jordloppor. Till nästa sådd skall jag så grönsaker som inte lika lätt blir angripna av skadedjur.

Njut av värmen ni som kan, enligt vad jag förstått blir det svalare i helgen, runt 22-25 grader. Jag blir piggare bara av att tänka på det, så i kväll kanske jag har energi till att skriva recensionen jag utlovat av en väldigt bra bok.

6 reaktioner till “Resultatet av årets odlingar i pallkragar

 1. Jisses, vilka fina tomater! Jag har bara kunnat skörda en enda ännu. Jordgubbar såg jag knappt till och salladen har förvuxit sig, Ska så nya frön nu, har jag tänkt.

  Gilla

 2. Du ska kolla här om du är intresserad av tomater:
  https://stevereflekterar.blogspot.com/

  Nu har Steve ett växthus så det är kanske en annan sak. Men även jag som inte kan nåt om odlingar vet att tomater trivs i värmen. De växer på grund av värmen. Det är nog därför vi importerar tomater från Sydeuropa.

  Solrosen och rädisorna är ju så himla fina! Du har jobbat på riktigt bra med dina odlingar. Succé skulle jag säga. Grattis!

  Härliga bilder på dig och Shelly. Men jag förstår inte att du går runt i knästrumpor och gummistövlar i hettan;-)

  PS. Din nya profilbild är en höjdare:-) DS.

  Gilla

 3. Fantastiskt att tomaterna klarat sig så fint trorts torkan och solrosorna är jättefina. Säkert bra att odla i ”pallkragar” men i år har det ju verkligen varit varmt och svårt för växter att överleva.
  Ska kanske ge mig på tomater här hemma på balkongen till nästa sommar. Men det är söderläge så varmt blir det- Får kanske uppfinna ett solskudd för dem.
  Visst är det skönt med lite svalare väder. Hoppas det består.
  Önskar dig en fin helg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.