Förnyat förtroende som Augustambassadör 2018

Jag har fått förnyat förtroende som ambassadör för Augustpriset! Och precis som tidigare år skall jag bevaka kategorin Årets svenska facklitterära bok.


Det här uppdraget är så spännande!
Det känns både enormt hedrande och ansvarsfullt att bli vald till Augustambassadör för tredje året i rad. Jag ser verkligen fram mot att följa uttagningsprocessen, och få möjlighet att berätta här i bloggen om de nominerade författarna och böckerna och senare även pristagarna.

Precis som tidigare år kommer jag att:

  • … tipsa om poddsändningar och andra event kring Augustpriset
  • … resonera kring vilka böcker som kan tänkas bli nominerade, och jag vill gärna höra vilka ni hoppas på!
  • … diskutera bedömningskriterierna för ”de bästa nyutkomna böckerna”
  • … visa de nominerade böckerna och längre fram Augustpristagarna
  • … läsa och recensera de nominerade böckerna till Årets svenska fackbok, och sannolikt några av böckerna i de andra kategorierna
  • … vara på plats vid nomineringseventet och på Augustgalan för att kunna ta bilder och skriva om allt här i bloggen

Jag har dessutom tidigare hintat om att det börjar bli dags för vloggpremiär för mig, kanske är det dags nu!

Foto från förra årets spännande nomineringsevent

Nytt för i år är att Svenska Förläggareföreningen instiftat ett nytt Hederspris som kommer att delas ut för första gången i samband med att Augustgalan firar 30 år! Priset kommer att tilldelas ”en nu levande upphovsperson som skapat verk av bestående värde, och som genom sin konstnärliga gärning på ett betydelsefullt sätt bidragit till den svenska litterära utgivningen”.

De datum ni särskilt kan hålla koll på är dels den 22 oktober, då tillkännages vilka sammanlagt 18 böcker som nomineras till det prestigefyllda Augustpriset och vilka sex bidrag som nomineras till Lilla Augustpriset, Sveriges största litterära pristävling för unga, dels den 26 november då det är dags för prisutdelning i de olika kategorierna.

Alla mina inlägg från i år och tidigare år som gäller Augustpriset hittar ni här.

6 reaktioner till “Förnyat förtroende som Augustambassadör 2018

    1. Haha, ja mina tjejer bävar för den ;) Men tack! Det var överraskande att få förfrågan i år igen, jag trodde att de ledsnat på mig efter två år, men jag skall göra mitt bästa :)

      Gilla

    1. Tack! Det var väldigt roligt att få frågan i år. Jag hoppas jag kan sprida litet bokglädje och särskilt om facklitteraturen som brukar försvinna litet bakom skönlitteraturen. Ha en fin dag, om än regnig

      Gillad av 1 person

  1. Det hade nog förvånat mig mycket om du inte fått nytt förtroende som ambassadör för Augustpriset. Dina recensioner är ju enastående. Stort GRATTIS förresten:-)

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.