Spännande böcker i vårens utgivning

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon om vi ser fram mot någon speciell bok som kommer i vår.

Jag har inte läst Ali Smiths första del i årstidskvartetten, Höst, men vill läsa både den och den här nya som kommer under januari. Så här beskrivs den:

Andra delen i Ali Smiths årstidssvit tar sig an vintern. Blek, med sin iskalla vind, en tid då allting dör. Fyra personer, tre av dem släkt, samlas i en gigantiskt villa I Cornwall för att fira jul tillsammans. Den ständigt arga och protesterande aktivisten Iris, hennes syster och motpol, affärskvinnan Sophia, samt dennes son Arthur. För att slippa berätta för sin mamma att hans flickvän lämnat honom, plockar han upp Lux på en busstation som får agera fästmö under helgen. Utlämnade till varandra tvingas dessa fyra personer se sig själva på nya sätt, vilket är både utmanande och helande.

Det låter som en bok i min smak!

Litet oväntat ser jag också fram mot den här spänningsromanen med övernaturliga inslag. Det är andra delen i en planerad trilogi. Jag läste första delen förra året och blev helt omvänd när det gäller den här genren. Den var enormt spännande och nu måste jag bara få veta mer om vad som hände i det förflutna och jag vill veta mer om det inre mörker som påverkar vissa utvalda personer. Jag vill framförallt veta mer om huvudpersonen Iris Riverdahl och hur hon kommer att utvecklas.

Och så en feelgood som jag hoppas har den där kombinationen av värme, djup och svärta som är så svår att motstå. Så här beskrivs den:

Laura Griffins hem håller på att förändras. Båda döttrarna har lämnat boet och tanken på huset på Lark Hill 11, utan allt spring, skratt och dofterna från AGA-spisen känns helt främmande för Laura. Men kanske kommer hon nu få tid för sig själv för en gångs skull, och även tid med maken Dom. Men när en hemlighet briserar i deras äktenskap rämnar Lauras värld. Förvirrad och nedslagen söker hon tröst i sitt viktigaste arv: sin mormors receptbox, skriven under andra världskriget. Genom recepten och dess historier börjar Laura bit för bit hitta tillbaka till sig själv. Och kanske har hon en plan för hur resten av livet ska levas.

Jag har sammanställt närmare 30 böcker som jag ser fram mot under januari-april. Här är länk till den listan.

Mia undrar också om vi tittar på något Luciatåg.

Det här är en gammal bild från förskoletiden då våra tjejer lussade i kyrkan. Det var så otroligt stämningsfullt och vackert. Nu är de tonåringar och är med i skolans Luciatåg, i skolans gymnastiksal. Jag skulle inte vilja missa ett enda Luciatåg, jag älskar sådana här traditioner. När våra barn slutat vara med i Luciatåg får jag väl bjuda in mig själv på mina syskonbarns Luciatåg :)

10 reaktioner till “Spännande böcker i vårens utgivning

  1. Tycker det är så trevligt med luciatåg. När jag var delaktig var vi också i en gymnastiksal med hemsk akustik,men på senare år har de haft luciatåget i kyrkan.

    Gilla

  2. Man måste nog vara en riktigt inbiten bokbloggare för att ta reda på böcker som kommer ut om flera månader. Suveränt, för du är ju en inbiten bokbloggare:-)
    Bilden från Luciafirandet var ju så himla gullig. Förstorade till och med upp bilden för att hitta Bella och Jackie. Gick dock bet där, men gissade att en av döttrarna (vet dock inte vilken) var den som satt bakom lyktan. Men har troligen fel;-)

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.