Söndagens smakbit ur: Mellan himmel och Lou

Mari, på bloggen Flukten fra Virkeligheten, håller tillsammans med Astrid Terese, på bloggen Betraktninger ~ tanker om bøker, i ett inlägg som återkommer varje söndag, där alla som deltar bjuder på en smakbit ur en intressant bok, utan spoilers.

I dag är det Astrid Terese som håller i utmaningen, och jag bjuder på en smakbit ur den här boken:

Jo och Lou lever tillsammans utanför Bretagnes kust. Jo har sett fram emot att få åldras tillsammans med sin fru som också är hans livs kärlek, men ödet vill annorlunda. Hon dör och han blir ensam kvar. Efterhand blir det uppenbart för honom att det var Lou som höll ihop familjen och var bandet mellan dem och barnen. Jo har under åren glidit allt längre från barnen.

Ni skall få ett smakprov från sidan 108 f:

På morgonen är jag nedstämd, vid lunch är jag full, till kvällen är jag inte längre presentabel. (…) Mina vänner tycker synd om mig, men de tackar Gud för att det var du och inte deras fruar som gick bort. Det är mänskligt. (…) Är jag verkligen den enda som har kysst dig, Lou? Alkoholen gör en misstänksam. Jag öppnar din kalender igen. Vad är det du har strukit över? Varför är vissa ord oläsliga? Du har skrivit in något den 3 december. Jag lyckas inte läsa vad det står, det är skrivet med pyttesmå bokstäver. Jag skulle behöva ett förstoringsglas. Jag tar min mobil, fotograferar av sidan och förstorar sedan upp bilden. Det står: ”9.30 brkfst Dan” och en adress till ett hotell i Paris på rue Monge i Latinkvarteren. Brkfst står för breakfast, frukost. Varför har du stämt träff med någon på ett förbannat hotell? Vem fan är den här Dan?

Min recension kommer under nästa vecka, hittills tycker jag om den. Har någon av er läst den? Vad tyckte ni?

13 reaktioner till “Söndagens smakbit ur: Mellan himmel och Lou

  1. Lyssnar på den just nu! Tycker att den har börjat väldigt bra, men funderar lite om jag eventuellt skulle läsa den istället… Väldigt bra uppläst, men jag har lite svårt att hålla isär alla franska namn… ;)

    Gilla

  2. Det er vel det man ønsker seg – ”att få åldras tillsammans med sin fru som också är hans livs kärlek”. Men det høres ut av smakebiten din som at ikke alt er som det skal være …
    Ha en riktig fin søndagskveld!

    Gilla

  3. Men den vill jag ju läsa, trots att den är skriven av en fransos! Jag har nämligen märkt att jag inte gillar franska författare, dvs. jag gillar inte deras sätt att skriva romaner., Så nu vill jag´att denna är ett undantag från regeln. Jag kikade in på boktipset.se och där har den fått väldigt positiva recensioner. Så stort tack för smakbiten, o trevlig adventsafton

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.