Veckans helgfråga om bokrean

I veckans Helgfråga undrar Mia om vi har sett ut några böcker på bokrean som vi bara måste köpa.

Jag har inte hunnit titta igenom vad som kommer på bokrean, men spontant kände jag mig inte sugen på fler böcker just nu. Tills jag såg den här… Jag får nog aldrig nog av att resa runt i Frankrike, och särskilt Loiredalen är ju så vacker med alla slott. Några av slotten har jag besökt, men jag skulle gärna läsa den här boken och ta en tur till Frankrike igen och besöka några fler.

Jag skall gå igenom urvalet i årets bokrea litet noggrannare, kanske i helgen, och ge mina tips på läsvärda böcker. Jag såg många riktigt bra böcker när jag tittade igenom litet snabbt nu. Kanske skriver jag ett inlägg med en egen önskelista också.

Mia vill också ha tips på hur vi kan hålla oss friska i förkylningstider. Jag försöker vara extra noga med att äta bra mat som innehåller mycket näring, vitaminer och antioxidanter och skippa mat och fika med socker, eftersom socker sätter bakteriefloran ur balans. Jag är också noga med att sova tillräckligt mycket. Sju timmar varje natt är ett måste. Och tränar gör jag bara om jag känner mig pigg nog. Är jag det minsta trött eller känner en begynnande förkylning så skippar jag att träna för att inte bryta ned kroppen ännu mer. Och så äter jag varje dag tillskott av D-vitamin och magnesium.

På bilden är det en smoothie med grönkål, ingefära, apelsin, mandelmjölk och kiwi. Som mellanmål är det perfekt tillsammans med två kokta ägg. Ett mer exakt recept kommer här i bloggen.

Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna

 

15 reaktioner till “Veckans helgfråga om bokrean

  1. Jag har precis fått en blender och håller på att experimentera med smoothies. Mest frukt, grönsaksinnehållet har jag sträckt mig till lite spenat… Så det blir spännande att läsa ditt recept :-)

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.