Om att fota böcker och att komma i sina jeans

Ibland lägger jag bara upp en bild från förlaget på den bok jag läst och skriver om här i bloggen, men jag gillar ju att både ta egna och titta på andras bilder, så oftast försöker jag kombinera text med bild för både min och er skull.

I dag är det otroligt fint vårväder, och det kan man ju faktiskt ana på bilden. Men man ser inte vilken bok det är jag läst och inte så snyggt när jag är kapad under knäna. Tack till Tofflan, som en gång påpekade att det såg väldigt konstigt ut när jag beskurit en bild på mig så att huvudet inte var med ;) Numera försöker jag få med både huvud och fötter, och det gick inte så bra här.

Litet kul att boken heter Stormvarning och att trädet jag klättrat upp på föll just i en storm. Men det hade fungerat bättre om jag hunnit fota boken innan snön försvann, nu blir det bara konstigt med en bok som utspelar sig på vintern och bilden är fotad en dag då det ser ut som vår.

Det enda jag kan fundera på när jag ser den här bilden, är när det kan vara dags att byta ut den torra enbusken och ljungen i krukorna mot vårblommor som penséer. Solen lyser så skarpt på bokomslaget att man inte ens kan ana vilken bok det är.

Till slut gav jag faktiskt upp, skippade att fota boken och satt med ansiktet mot solen och drack mitt kaffe istället. Till recensionen som jag tror kommer i morgon skall jag ta en annan bild som förhoppningsvis blir bättre, den här boken förtjänar det.

Och eftersom min blogg inte bara är en kanal för att kunna tipsa om böcker och socialisera med andra bloggare, utan även min lightdagbok, så måste jag ju skriva om ett mål som jag uppnått. Jag provade nämligen motvilligt mina jeans i dag. Jag var beredd på att det skulle ta stopp ungefär vid låren, eftersom det är minnet jag har kvar sedan sist jag provade.

Jag har träningskläder ungefär 80% av tiden och klänning 20% av tiden, så det var minst två personer (jag nämner inga namn, men de börjar på B och J) som var skeptiska till dels att jag skulle kunna ha mina jeans, dels att jag skulle använda dem. Träningen för att bli av med smärtan i höften verkar ha givit effekt även på kroppsformen, för jeansen passade ju. Vad praktiskt :)

Hoppas ni har en fin dag där ni är, och att ni också får litet sol på er!

Tillägg: Här är en länk till min recension av Stormvarning. Visst blev det väl bättre med den bakgrunden till boken än de här bilderna?

8 reaktioner till “Om att fota böcker och att komma i sina jeans

  1. hahaha du är för rolig <3 Förlåt men jag tycker du liknar Pernilla Wahlgren lite på bilderna. Ta det som en härlig komplimang

    Gillad av 1 person

    1. Tack Therese ❤️ Litet kul att du tycker att jag liknar henne, Jackie och Bella har tittat på Wahlgrens värld och tycker att jag är som hon till sättet också. Jag vet inte om det är bra eller dåligt… 😅

      Gilla

  2. Grattis till att kunna ha jeansen! Jag är som du, träningskläder eller klänning oftast. Och har jag byxor är det mjukbyxor som ser ut som kostymbyxor eller stretchjeans. Bra kämpat både med träningen och fotograferingen!

    Gilla

  3. Det där med döttrar … Jag minns att jag tyckte att min mamma var tjock, men när jag ser bilder på henne från den tiden är hon ju smal som en fotomodell. Hur tänkte jag? (Men grattis till jeansen!)
    Knepigt det där med att fota böcker, de är ju inte så speciellt upphetsande motiv. Så roligt att då få se dig klättra runt för att få till den optimala bilden!

    Gilla

  4. Hahaha! Snack om att vara perfektionist och överambitiös;-) Tycker dina bilder är otroligt fina, och du hade ju faktiskt kunna kombinera en av fotona med pressmaterialet du fick med boken.
    Åsså måste jag säga att dina döttrar inte verkar titta på sin mamma alltför noggrant;-) Såååå skönt att du kunde kliva in i dina jeans. Snack om bonus och motbevisa döttrarna – hahaha:-)

    Gilla

  5. Du har väl fina foton i din blogg! Varierande med bokavtryck från bokhandeln och dina egna. Härligt att komma i jeansen, där ser man. Träning ger ju styrka. Iaf jag ska inte ha alltför mycket smärta när jag tränar. Men jag är äldre, jag.
    Riktigt våriga bilder!

    Gilla

  6. He he he, jag gillar att se ditt söta lilla huvud. Eller så här: det såg märkligt ut när en såg bok och kropp utan huvud. Du tar för övrigt så fina bilder, inte bara på dig själv utan rent generellt. Det är en fröjd att beskåda dem och de är fina komplement till dina bloggtexter. Jajamen!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.