Fem nyutkomna samtidsromaner i min topplista

Varje vecka presenterar Johannas deckarhörna temat för en ny boktopplista. Den här gången är temat: Samtidsromaner.

Samtidsromaner är böcker som utspelar sig i vår tid och som skildrar det många av oss upplever både vad gäller händelser och känslor. Det kan handla om klimathot, nätrelaterade övergrepp, utbrändhet, psykisk ohälsa, vardagskaos. Jag upplever det som att författare till kriminalromaner ofta är väldigt skickliga på att beskriva något nutida samhällsproblem som fond för mordgåtan.

Det böcker jag valt till min topplista är så nya att jag inte hunnit läsa dem än, men som jag är väldigt nyfiken på. Recensioner kommer.

♥  När isarna smälter gavs ut i november förra året. En fransk roman som av baksidesbeskrivningen ger ett både spännande och litet galet intryck, det lockar mig. Som bakgrund till historien är människans kamp mot den globala uppvärmningen. Samtida så det förslår.

♥  ♥  ♥  Tvilling kommer ut i början av maj och En nästan perfekt dag i slutet av maj. Jag kan inte sluta gråta kom ut i januari. De skildrar allihop vår tids vardagsutmaningar med relationer och arbete och konsekvenserna av det.

♥  Efter skandalen beskrivs som lika delar äktenskapsdrama och rättegångsthriller, om mäns maktmissbruk och samhällselitens tystnad. Den kommer ut i mitten av maj.

Fler tips på samtidsromaner får ni hos Johannas deckarhörna, titta gärna in hos henne.

 

8 reaktioner till “Fem nyutkomna samtidsromaner i min topplista

  1. Tack för boktipsen ! Kan inte riktigt bestämma vilka/vilken jag ska läsa. Anar mig till att det blir alla om jag känner mig rätt :-) Alla kan nog vara bra sitt sätt i den samlingen.
    Trevlig Helg ! /Marie

    Gilla

  2. Jag kan inte sluta gråta har jag faktiskt liggande här någonstans, Har inte läst något av henne, men har ett par andra olästa också :)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.