Vad man kan göra en ledig fredag

I går hade Bella och Jackie lovdag, så jag tog också ledigt. Ledigt från att redigera min bok, men inte fysiskt ledigt. På morgonen åkte jag till handelsträdgården och hittade många fina växter till krukorna vid entrén, en del fröer till grönsaker (jag som misslyckades totalt förra året kunde ändå inte låta bli…) och en tomatplanta.

Ni får se snabbtagna bilder med mobiltelefonen i dag. Så här blev det med de nyplanterade växterna. Rosor och lavendel i en kruka, några lobelior som kommer att hänga ned från krukans kant när de vuxit till sig, en uppstammad solanum, eftersom jag aldrig brukar misslyckas med sådana och så margueriter och litet annat.  Det blåste otroligt mycket, ni ser ju flaggan.

Jag har inte börjat med ogräset i grusgångarna och rabatterna än, som ni ser, men i går rensade jag jordgubbslandet, pallkragarna och landet med tomater.

För två år sedan fyllde jag barnens gamla sandlåda med jord och hästgödsel och planterade jordgubbsplantor och litet annat, då såg det ut så här.

Förra året torkade jordgubbarna bort i värmen, men plantorna har överlevt och ser väldigt frodiga ut med många blommor, så hoppas på en fin sommar med många jordgubbar. Dessutom doftade det väldigt gott av citron i jordgubbslandet, tack vare citronbasilikan som tydligen också överlevde förra sommarens torka.

Litet provisoriskt sågade jag till några lister som får fungera som stöd till tomatplantorna till att börja med. Tomatplantorna ser lika trötta ut som Shelly, men tar sig förhoppningsvis när de fått acklimatisera sig utomhus.

Förra året blev det så här fina tomater.

Jag som var helt smärtfri i min höft fick tillbaka smärtan av allt bärande av jord och växter och av trädgårdsarbetet i går. Men, kan man bli av med smärtan en gång kan man bli det igen, så tänker jag. I dag blir det lugnare. Jag skall skjutsa Bella och Jackie till repetition inför dansshowen i morgon. Förhoppningsvis hinner jag ta en promenad med Leiftra i kväll och rensa rabatter eller grusgångarna. Och så har jag läst en till bok som jag skall recensera här i bloggen.

Shelly och jag förra sommaren

Har ni tänkt på att det är första dagen på sommaren i dag? Hoppas den blir fin!

 

4 reaktioner till “Vad man kan göra en ledig fredag

  1. Otroligt fina och vackra bilder! Krukorna vid ingången är hur vackra som helst. Ja, inte bara är du duktig på matlagning och bakning, du är lika kunnig vad gäller trädgården också. Hoppas bara att din höft snart är bättre igen.

    Gilla

  2. Det är viktigt att vila från bokredigering också :) vilken mysig dag du verkar ha haft! Håller tummarna för att höftontet försvinner fortare än kvickt!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.