Små citroner gula och hur vi ser på film

Jag tittade igenom arkivet med alla inlägg i bloggen, och påmindes om det här tillfället från juli 2013. Jag hade precis läst boken Små citroner gula och var nyfiken på om filmen som också kom ut det året var lika mysig. Patrik skulle handla på vägen hem och jag messade en inköpslista, som jag avslutade med: Hyra film? Små citroner gula? Han kom hem utan film, men med två citroner…

.

Intressanta fakta om filmtittande från Svenska Filminstitutet

Gamla inlägg och bilder är tidsdokument som i efterhand kan väcka en hel del tankar. Bara en sådan sak som att man för sex år sedan hyrde filmer i butik och sedan lämnade tillbaka. Vi gjorde det ganska ofta. Kan man ens hyra dvd-filmer i butik fortfarande? Det måste jag kolla upp nästa gång jag är på ICA.

Hos oss streamar vi eller laddar ned filmer från HBO och Netflix, ibland från Viaplay, C More och Filmstaden. Vi ser i princip aldrig på vanliga Tv-kanaler eftersom det mesta går att streama. Bio går vi på flera gånger per år, om det är filmer som kommer bäst till sin rätt i stort format och med kraftfullt ljud. Och om vi inte vill vänta på att filmerna går att streama. Filmfestival har jag varit på en enda gång, Popcornfestivalen i Stockholm.

Det jag ofta saknar hos streaming- och nedladdningstjänsterna är de litet smalare filmerna. Tidigare såg jag sådana filmer på Zita och Victoria i Stockholm, eller köpte filmerna. Som filmer av Pedro Almodóvar. Nu har jag tyvärr fastnat i de stora produktionerna.

Hur ser ni på film?

 

4 reaktioner till “Små citroner gula och hur vi ser på film

 1. Jag gillade verkligen små citroner gula (boken) men har inte sett filmen. Jag har netflix och HBO och ser alltid julkalendrar och Pistvakt på Öppet arkiv. Men mest laddar jag hem filmer på Pirate Bay. Ett fint undantag är filmen Skenbart. Jag hittade den inte på NÅGON site, varken olaglig eller laglig eller i DVD-format. Vet du vad jag gjorde? Jag mailade Peter Dalle. Och han POSTADE en till mig! Till min hemadress! Jag var sååååå lycklig och har sett den tiotusen gånger sedan dess..!!

  Gillad av 2 personer

 2. Visst är det spännande hur våra vanor ändras på relativt kort tid. När jag och J flyttade samman var det mycket diskussion om vilka av våra DVD filmer vi skulle spara. J ansåg att det var viktigt att ha filmer, fast så här två år senare kan vi konstatera att vi sett film genom dvd spelare en gång sedan flyttlasset gick 😂 Vi ser nästan uteslutande film och TV genom olika play eller streamingmetoder.

  Gillad av 2 personer

 3. Framför allt tyckte jag inte att filmen Små citroner gula var bra. Kanske bättre att han hade med sig två citroner hem ;-)
  Jag ser film på teven och datorn. Spelar in på hårddisken och ser när jag vill, eller pausar sändningen för att kunna spola över reklamen när jag ser ”live”. Skaffade Netflix för att kunna se Springsteen på Broadway, men är lite för dålig på att utnyttja det. Sönerna gör det desto mer.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.