September månads pocketnyheter

Eftersom jag själv haft förmånen att få läsa inbundna böcker de senaste åren, har jag inte tänkt så mycket på när pocketversionerna kommer ut i handeln. Men jag inser att det är ett perfekt tillfälle att samla ihop pocketfavoriterna som jag inte hunnit läsa i inbunden version, så kan de inläggen fungera litet som en inköpslista, och förhoppningsvis kanske ge ett och annat tips till er som tittar in hos mig.

Här är mina favoriter för september

Små eldar överallt har jag hemma i inbunden version, men har inte hunnit läsa den än. Lazaraus läste jag förra hösten inför Keplerträffen jag var bjuden till. Jag kan bara inte värja mig mot Keplers hårdkokta kriminalromaner, och den här var riktigt ruggigt bra och gick mer under skinnet än deras tidigare romaner.

Jag hade helt missat boken Berömda kärlekspar på resa. Man får följa fjorton berömda och förälskade par på resa till Europas smultronställen. Boken är en utförlig och illustrerad reseguide till fjorton olika platser, med tips på färdvägar, hotell, restauranger och museum. Och så får man läsa litet kulturhistoria, om hur de här parens relationer började och ibland slutade. Några av paren och platserna är Frida Uhl och August Strindberg som reste till Tyskland, Karin Bergöö och Carl Larsson som reste till Frankrike, Ingrid Bergman och Roberto Rossellini som reste till Italien, Constanze och Wolfgang Amadeus Mozart som reste till Österrike och George Sand och Frédéric Chopin som reste till Spanien.

Liane Moriartys roman Tre önskningar har jag helt missat att den finns i inbunden version. Som pocket, e-bok och ljudbok har den funnits i flera år, men nu kommer den i nyutgåva som pocket med snyggt omslag och jag vill läsa.

 

Johannas deckarhörna tipsar också om pocketböcker. Här har hon tipsat om pocketnyheter för augusti, och ni kan vara säkra på att det inom kort kommer ett inlägg med tips på pocketnyheter för september också. Kika gärna in hos henne.

5 reaktioner till “September månads pocketnyheter

  1. Säger bara Lazarus – yes! Linnea Axelssons boktitel kunde jag liksom inte ”identifiera”. Omslaget är otroligt snyggt, men gud så svårtolkat – Aednan. Jaha…

    Gilla

    1. Bara kul att kunna dela med sig :) Jag håller med dig, jag har också börjat gilla pocketbokformatet. Perfekt att ha med sig i väskan och ta fram när det blir tid över, tar ingen plats och väger ingenting.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.