10 fakta om mig

Den osminkade och oborstade sanningen. I läsfåtöljen, trött efter timmar och dagar med The Oxford Handbook of European Legal History

1. Jag bodde mina första år i Rinkeby. När mina föräldrar flyttade ut till min mammas föräldragård var jag åtta år och fick en Shetlandsponny.

2. Min bästis i ettan hette Åsa. Vi skildes åt när jag flyttade ut på landet. En dag när jag stod på mina barns skolgård kom en flicka fram och sade: ”min mamma känner dig”. Det var Åsas dotter. Vi upptäckte att våra familjer, trettio år senare, bodde bara några kilometer från varandra!

3. Shetlandsponnyn var oinriden och vi hade inte råd med sadel också, vilket innebar att när hon slog bakut flög jag som en katapult i backen. Minst tre gånger varje dag.

4. När jag är tillsammans med hästar känner jag livet i mig! Men under många år ville jag bara susa runt som en vettvilling. Nu försöker Isa/Skyttorp Islandshästar lära mig rida som en fin dam. Vi får väl se om det lyckas… ;)

5. Jag har blivit opererad närmare 15 gånger på grund av bland annat bil-/mopedolycka och endometrios.

6. Jag tyckte inte om att gå i skolan. Jag avskydde varenda sekund som inte var effektiv. Jag försökte övertala lärarna att skippa alla raster, så vi kunde gå hem tidigare (till hästar och böcker). Det lyckades aldrig.

7. Jag har drömt om att arbeta i djuraffär, bli jockey, journalist och åklagare. Nu slutför jag min avhandling och arbetar litet som lektör för ett förlag. Älskar det! Jag skulle också trivas med att arbeta med barn och ungdomar. Jag var kontaktperson under tio år till barn och ungdomar och vill ta upp det igen.

8. Jag har skrivit en bok som jag presenterade på Rosenbad. Inslaget visades på Rapport. Sådant imponerar inte på mina vänner och släktingar så det gick alla obemärkt förbi. Förutom min farmor, som innan TV-sändningen undrade vad jag skulle ha på mig ;) ♥

9. Byns starke man var ungdomsledare för luftgevärs- och mauserskytte och för att vara snäll mot honom som lade ned så mycket frivilligt arbete gratis, och för att göra honom stolt, åkte jag runt och tävlade i skytte nästan varje helg trots att jag inte tyckte att det var roligt.

10. När jag vaknar på morgonen senast 6.30 är jag 100% pigg. Så har det alltid varit.

”10 fakta om mig” är en # som trendar på Instagram just nu. När jag lade upp den där i går, svarade författaren Caroline Säfstrand:

😍 …. underbart. Livet liksom. För mig – en alldeles underbar inspiration till en karaktär i en bok. 💛

Perfekt ju! Den karaktären kanske kan leda mig rätt i livet framöver – jag kommer absolut hålla utkik efter hennes nästa bok (vilket jag hade gjort ändå, men det är en annan sak)!

Sitter nedgrävd i rättsteori i dag, men önskar er alla en härlig dag med sommarväder!

♥ ♥ ♥

4 reaktioner till “10 fakta om mig

 1. Så intressant och givande att läsa om dig. :-) Men jag blev mer nyfiken på boken du skrev och sen presenterade i Rosenbad!
  Jag går upp vid sextiden varje vardagsmorgon (nästan helgen också) och är i 99 fall av 100 pigg. Eller i vart fall inte morgonsur. Och en gammal bästis har även jag – vi firade 50 år som vänner i höstas. Såna vänner är guld värda. Vi tappade kontakten under hennes småbarnsår, sen fann vi den igen för 15 år sen, när min pappa hade gått bort.

  Gilla

 2. Vilken rolig läsning! Ja inte punkten med operationer såklart, men resten. Att du bodde i Rinkeby hade jag aldrig kunnat ana måste jag säga. Sedan hade du riktigt spretiga yrkesönskningar, riktigt rolig läsning. Å skytte är du också, det var helt nytt. Vet inte om du har gevär hemma (i vapenskåpet alltså), men tjuvar gör sig icke besvär hos dig;-)
  Att du var en morgonmänniska har jag förstått. Raka motsatsen till mig som är en renodlad kvällsmänniska.

  PS. Du behöver verkligen ingen smink. Du är så himla snygg även utan:-) DS.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.