Chilis sju kattungar och några tips inför jul ♥

Chili till vänster och Doris till höger
Dagen då Chili visade sig för oss första gången.

Minns ni vildkatten som dök upp som ensam kattunge i vårt stall förra året? Hon har valt att stanna. Jackie döpte henne till Chili, ett passande namn. Hon kommer in i huset ibland, men vill inte bli upplyft. Däremot kan hon gå med på att bli smekt över ryggen, men högst några sekunder.

Hon är så ung att vi inte hade en tanke på att fånga in henne och sterilisera henne. Vilket ledde till att hon försvann en tid. Våra grannar några hundra meter bort tipsade i en lokal Facebookgrupp om en liten sköldpaddsfärgad kattflicka som var hos dem. Det var Chili. Dagen efter var hon hemma igen. Och hon blev rundare och rundare.

Sju kattungar födde hon sedan en regnig och kall dag under trappan till vårt gästhus. Jackie hittade dem och ringde mig som åkte hem direkt och så bar vi ned dem till stallet, där Chili kunde få vara ostörd med sina små. Risken fanns att hon skulle bli stressad och bita ihjäl dem, men efter diverse strul då hon flyttade dem hit och dit i stallet utan att hitta en plats hon tyckte passade, blev det till sist lugnt. Och alla sju överlevde. Och blev väldens gosigaste ♥ ♥ ♥

Nu är de snart tolv veckor, och redo att flytta till nya hem. De är så mysiga och med olika personligheter.

Här sitter de, hela kullen ♥

Jag lade ut en annons på Blocket, och samma dag var alla sju tingade och handpenning betald. De flyttar under nästa vecka. Sedan kommer det att bli tomt utan dem.

Hoppas ni har det lugnt och skönt och inte är alltför stressade inför jul? Mitt inlägg om hur man kan få en stressfri jul får väldigt många besökare just nu, men så här nära inpå jul är nog mitt bästa tips att ta det lugnt och inte laga all mat själv. Man kan köpa allt färdiglagat och lägga över i fina skålar och dekorera fint med kvistar av örter och istället fokusera på att dekorera litet extra fint.

Kram!

5 reaktioner till “Chilis sju kattungar och några tips inför jul ♥

 1. God fortsättning! Vilken fin story om Chili. 7 nya kattungar som ska ut i livet. Så fina de är. Här har julen varit stressfri. Man umgås inte med så många just nu av naturliga själ. Vi hade planerat med ett hockeytävlings besök idag men det gick ju åt pipan. Nu blir det lugnt till matchen på tv i stället. Jag ska gå ut i skogen och hänga upp påsar med godis snart, jag har gjort så en gång förut, det blev en succé för Lill Plutten som kommer hit på besök och ser matchen här.

  Gilla

 2. Så fina kattungar! Och roligt att alla nu fått nya hem. Men klart det blir tomt utan dem-
  Vad gäller att stressa inför jul begriper jag inte. Julen återkommer varje år på samma tid. Och varför ska man stressa? Inte blir det bättre. Vi har beställt det lilla av den s.k. julmaten vi gillar. För inte är det direkt något som är så speciellt med svensk julmat. Inte annat än möjligen lutfisken och dopp i grytan. Och inget av det är mina favoriter. Men överlag äter vi hellre annat. Gärna skaldjur.
  Passar på att önska dig en God Jul.

  Gilla

 3. Sju kattungar som ser helt olika ut och som du säger har olika personligheter. Ett sådant stort kull har jag aldrig sett/hört talas om. Åtminstone 6 av dom är otroligt söta. Den nästsista är mindre söt enligt mig. Skoj att de tingades så fort och hittade nya hem.
  Så hur gör du nu? Sterilisera Chili eller vänta på nästa kull…

  Ja, vår jul är ju alltid stressfri. Å att köpa hem i stort sett allt vi äter under julen har vi ju gjort ett tag nu. Ja, vi är aningen lata, för vi är ju bara två. Du har ju en betydligt större familj. Å du, jag minns när du bloggade om att du gjorde allt själv – från ax till limpa så att säga. De gläder mig att läsa att även du har kommit till insikt att man inte behöver göra allt själv:-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.