Boktips i röd đŸ”ș fĂ€rgskala, en riktigt bra teveserie och en vecka med covid-19

Boktips i fĂ€rgskala – denna vecka i röd fĂ€rg ❀ @my.loved.books hĂ„ller i utmaningen.
Den hÀr boktraven innehÄller böcker som jag tyckt mycket om:
đŸ”ș Juliette- kvinnan som lĂ€ste pĂ„ metron
đŸ”ș BekĂ€nnelser
đŸ”ș FĂ„r jag följa med dig hem
đŸ”ș PĂ€rlan som sprĂ€ngde sitt skal
đŸ”ș Den underjordiska jĂ€rnvĂ€gen
đŸ”ș Mildred Pierce
đŸ”ș Makten

Romanen Mildred Pierce Àr en klassiker frÄn 1941. Nu kan man se filmatiseringen frÄn 2011 med Kate Winslet i huvudrollen, pÄ HBO Max. Kate Winslet Àr som vanligt lysande. Serien Àr i fem delar och gjorde ett otroligt starkt intryck pÄ mig nÀr jag sÄg den. Vissa scener har för alltid etsat sig fast i mitt huvud.

Mildred Pierce Àr en sjÀlvstÀndig och driftig kvinna under depressionen pÄ 1930-talet. NÀr maken Àr otrogen kastar hon ut honom, och försöker skapa ett nytt liv för sig sjÀlv och sina barn. Men livet Àr ingen dans pÄ rosor, och hon fÄr kÀmpa i motvind och blir sviken gÄng pÄ gÄng. Filmen har fÄtt ett högt betyg pÄ IMDb: 7.6 stjÀrnor av 10.

Det var i söndags som jag testade positivt för covid, men hade inga symptom alls dÄ. Morgonen dÀrpÄ hade jag 38,8 och svettades och frös hela tiden. I tisdags började temperaturen sjunka ned mot 38,4 och nu har jag varit feberfri i tvÄ dagar, vilket Àr vÀldigt skönt. DÀremot hostar jag som en besatt, sÀrskilt pÄ nÀtterna, som det brukar vara.

Jag orkar i princip ingenting, men har tvingat mig att göra rutinsysslor i dag, sÄ att jag inte behöver göra det nÀr huvudet blir redo för tankearbete. Jag har sorterat fem Ikea-kassar med rentvÀttade klÀder till familjen, dammsugit huset, plockat i och ur diskmaskinen, lagat wok till middag och fyllt upp vattenkaret hos hÀstarna. Och sorterat en lÄda som stÄtt i mitt arbetsrum en evighet, och burit ut kartonger till garaget och en kasse med hÀstsaker till stallet. Och sÄ har jag fotat till en kommande bokrecension. Nu skall hÀstarna fÄ sitt kvÀlls-hö, och sedan Àr det nog lÀggdags för mig sÄ att kroppen kan kÀmpa emot det hÀr viruset.

Hoppas ni har en fin kvÀll!

♄

En reaktion till “Boktips i röd đŸ”ș fĂ€rgskala, en riktigt bra teveserie och en vecka med covid-19

  1. Du glömde en sak – du arrangerade fotot till det hĂ€r inlĂ€gget ocksĂ„. Å som den ”mĂ€stararrangören” du Ă€r lyckades du till hundra procent.
    MĂ„ste sĂ€ga att du jobbade pĂ„ bra efter Covid-19. Har förstĂ„tt av fler som var ”fullvaccinerade”, precis som du att de drabbats lika hĂ„rt som du, och att tröttheten samt hostan sitter kvar i veckor. Ja, man kan ju frĂ„ga sig hur du hade mĂ„tt om du INTE hade fĂ„tt tre doser. Nej, det vill vi nog inte tĂ€nka pĂ„…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.