Nya böcker under 2018

Jag har spanat på förlagens utgivningar under året, och det här är mina favoriter.

Nya böcker i januari 2018

En ny bok av den fantastiske miljöskildraren Peter May! Den kommer jag inte att missa. Och så en ny roman av författaren till Problemet med får och getter, Joanna Cannon. Den får inte heller missas.

Nya böcker i februari 2018

Jane Harpers deckare Hetta var något alldeles extra. Jag kommer sannolikt att läsa Force of Nature genast när den finns i handeln, och inte vänta på den svenska översättningen.

 

Nya böcker i mars 2018

Hjälp! I mars kommer det en hel flod av spännande böcker! Jag vill läsa allihop, men här kommer det att krävas ett noggrant urval för att plocka ut de allra mest intressanta böckerna. Men hur skall jag kunna välja bort någon av de här..?!

Jag måste ju läsa Offrens offer av Bo Svernström. Den utspelar sig i det lilla samhälle som ligger närmast oss, nämligen Rimbo, med ungefär 5000 invånare. En lantbrukare hittar en man uppspikad på sin ladugårdsvägg. Japp, den måste läsas.

Nya böcker i april 2018

Nya böcker i maj 2018

Under försommaren kommer det ut många nya böcker som jag är nyfiken på. Dels litet tyngre litteratur som jag hoppas kan ge en större bakgrundsförståelse för det som sker i världen. Jag tänker på boken om livet i Afghanistan och boken om att  IS, Kriget som inte har något slut, och Den sista flickan: berättelsen om min fångenskap och kamp mot Islamiska staten. Dels några feelgood-böcker och även en barnbok som jag tror kommer att bli en succé, med tanke på hur många som spelar det svenska onlinespelet Star Stable, Ödesryttarna: Jorvik kallar. Den vill jag läsa för att få en bättre inblick i mina och andra barns liv, där Star Stable spelat/spelar en stor roll.

Nya böcker i juni 2018
augusti 2018

Nya böcker i september 2018

Nya böcker i oktober 2018

Nya böcker i november 2018

 

Så, vad har jag missat? Vad ser ni fram emot att läsa?

Här finns mitt inlägg med förra höstens favoriter (augusti – november 2017), och här finns inlägget med vårens favoriter (januari-april 2018).