Dagen i bilder – Läckra 18 wheelers från Peterbilt och lunch i Charlottesville

On the road again..! I morse åkte vi vidare norrut i Virginia. Det har varit varmt hela dagen, men då och då blivit väldigt mörkt på himlen.

Landskapet är så vackert, frodigt och böljande…

… så snygga kraftpaket… särskilt den här sorten från Peterbilt…

… men det är inte så roligt att hamna mellan två 18 wheelers… Ni ser hur liten bilen är bakom..! Dessutom är trafikreglerna annorlunda här, så det gäller att ha ögonen öppna. Det är ok att fördela sig i båda filerna. De vänstra är med andra ord inga omkörningsfiler, utan man kör om både till höger och vänster…

Jag tror att det finns en plats för alla i USA..! Man kan bo tillrättalagt och prydligt som i Florida. Eller avspänt och tillbakalutat som i South Carolina. Ensligt som på fotot i vissa delar av North Carolina och Virginia. I storstad eller på landsort.

Jämfört med hur vi har det i Europa, är det mycket enklare att flytta inom USA. Visst är det enorma skillnader, men också stora likheter. Alla pratar samma språk, man har delvis samma regler, man kan se på samma nyhetskanaler och det finns till och med samma snabbmatskedjor över hela landet.

När vi kom till Charlottesville åt vi lunch på en mysig uteservering; Ceasarsallad och fruktsallad..!

Charlottesville och särskilt universitetsområdet var verkligen vackert..! Nu i efterhand ser jag att något måste ha inträffat, för flaggorna vajar på halv stång…

Ett stopp på Starbucks på vägen ut mot Meander Inn… Isabella i sjunde himlen… ;)

Ett jättemysigt sovrum, och ett litet allrum och ett badrum! Det är två damer som driver stället, och vi har blivit så väl mottagna!

Det finns internetmöjligheter, men vi har ingen TV. Toppen!! Här skall vi nu stanna två nätter, och det skall bli så skönt att vandra omkring på ägorna, sitta på en egen stor veranda och läsa böcker och tidningar, vila…

I morgon är det frukost kl 9. Det fanns möjlighet att beställa en stor korg fulladdad med godsaker för picknick till lunch. Det erbjudandet nappade vi förstås på!! Det känns som att få uppleva livet i Enid Blytons 5-böcker..! Ni som läste dem som barn vet att de alltid hade med sig picknickmat, och det var en av höjdpunkterna i böckerna :D

Bilder kommer!

7 reaktioner till “Dagen i bilder – Läckra 18 wheelers från Peterbilt och lunch i Charlottesville

 1. Hej hela familjen!
  Är så kul att följa med er på resan…ska bli så kul att få höra mer när ni kommer hem. Underbara bilder. Ha det fortsatt mysigt och njut!
  Stor kram till er alla från syster. P.s Familjen hälsar.

  Gilla

  1. Tack! Vi njuter verkligen för fullt, och inte ens barnen har hemlängtan. De ser det lilla i det stora. Jag frågade tjejerna vad som varit bäst under resan, och som väntat var det inte det man som vuxen uppskattar… utan den Golden Retriver som de har här på Meander Inn! Men man hör att de har tagit till sig det de sett, som i dag när Isabella tittade ut över de höga bergen, och sade med stolhet i rösten att ”där har vi åkt…”

   Hoppas att ni också har det bra och njuter av försommaren som vi läst kommit till Sverige. Vi ses när vi är hemma igen! Krama familjen från oss!

   Gilla

 2. Annette, vilken fantastisk resa ni gör… har suttit o läst allt nu och jag är helt mållös… vad mycket ni upplever!!!
  Önskar er ytterligare några fantastiska dagar och ser fram emot dina bilder o reseskildring…
  Massor kramar!!
  Marie

  Gilla

  1. Tack, Marie! Vi har försökt att planera in en blandning av sol och bad, sevärdheter, natur och litet till, och hittills är vi jättenöjda med hur det blivit. Men jag skall verkligen anmäla mig till en fotokurs och sedan följa upp med en naturfotokurs när vi kommer hem, så att jag kan ta lika fina bilder som du. Och jag har insett under resan hur spännande jag tycker att det är med fåglar, andra djur och naturen som varierar så mycket. Jag borde ha blivit viltvårdare eller trädgårdsmästare, men jag skall lära mig ta fina bilder och börja odla mer i min egen trädgård istället..!

   I morgon bär det av mot Washington DC där vi skall vara i två dagar, och sedan blir det en dag i Philadelphia innan vi åker hem till Sverige. Jag har förstått att syrenerna är på väg att slå ut hos oss, så det blir perfekt att komma hem till det!

   Många kramar till dig också!!

   Gilla

 3. Haha, ja Isabella har spanat in de där rosa marsipanklubborna länge nu, och i går när hon äntligen fick en sådan blev det tyst en lång stund… beviset för att den var god :D Nu väntar en lugn dag här på Meander Inn. Jag hade med mig en trave böcker, men har inte läst en rad än..! Nu kanske det blir tillfälle för det. Bara en vecka kvar av vår road trip nu… Vi hörs och ses när jag kommer hem! KRAM

  Gilla

 4. Ljuvligt! Bellas treat ser amerikansk och verkligen god ut! :D picknickkorg låter som taget ur bok eller film ;) sitta på en filt under ett stort träd sådär mysigt å tjusigt <3
  Living the american dream <3
  fortsätt att njuta och må gott :D kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.