Bloggen under nio år

År 2011

Jag bloggade varje dag från vår resa genom nio stater längs USAs östkust. Vår första roadtrip med barnen som då var fyra och sex år. Resten av året fanns ingen röd tråd för inläggen, jag skrev om allt möjligt.

Ibland tyckte jag nästan att bloggen blev en familjelivsblogg, eftersom så mycket handlade om vårt vardagsliv. Här en bild på tjejerna när jag stylat dem som sina favoritdockor i Monster High till Bellas sjuårskalas.

Jag scrappade ibland. Bland annat den här layouten där Bella föreställer Clawdeen Wolff. Jag blir ju nästan nostalgisk. Så mysig tid det var, och så fort åren gått.

År 2012

Under 2012 blev det många inlägg om Glaeda och hennes föl som föddes hos oss det året.

Jag bloggade om familjen, till exempel att Jackie ramlade på det förbjudna berget och bröt armen. Det tog många år innan jag ens övervägde att redigera bilder, jag lade upp dem precis som de var. Ser ni Jackies frisyr? Bella hade klippt henne i smyg ;)

År 2013

Under 2013 handlade fortfarande många av inläggen om barnen. Bella var åtta år och skrev i sin Gladbok.

Jackie som började i första klass gick under hösten från att läsa sådana här böcker som på bilden till att läsa kapitelböcker. Favoriterna var böckerna om LasseMajas detektivbyrå. Isabella började i trean och läste under sommaren och hösten ut alla femton böckerna om Sigge.

Som sagt, mitt liv som mamma dominerade bloggen fullständigt. Här har vi lagat potatismöss.

Jag arrangerade barnkalas efter tema och lade upp recept och bilder i bloggen.

Mitt liv med bilder på familjen, mat, träning, scrapbooking och resor, det var vad min blogg innehöll under flera år.

År 2014

Under 2014 bloggade jag inte särskilt mycket, men jag brukade vara med i Helgbilden och Fototriss.

Jag fortsatte att scrappa, men bara sporadiskt.

År 2015

Fortfarande fotade jag till två utmaningar och lade upp bilder i bloggen två gånger i veckan.

År 2016

Jag bloggade mer än tidigare om mat jag lagade och bakverk jag bakade.Jag var med i fotoutmaningen 365 dagar och under en period innehöll bloggen nästan bara foton till utmaningen.

Under slutet av 2016 började jag blogga om böcker och jag fick uppdraget att vara ambassadör för Augustpriset. Bloggen började fyllas med fler och fler bokinlägg.

År 2017

I början av året var jag fortfarande med i fotoutmaningen 365 dagar, men sedan ändrade bloggen fokus ganska markant till att främst vara en bokblogg.

Här är en bild till Helgfrågan som då handlade om klassiker.

Jag försökte lära mig hur man fotar snygga matbilder, och insåg hur svårt det är.

Och så fortsatte jag att skriva reseberättelser i bloggen, men nu startade jag också upp en separat reseblogg.

År 2018

2018 var fokus fortsatt på bokinlägg i bloggen. Här hade jag precis kommit hem efter en heldag som ambassadör för Sigtuna litteraturfestival. Trött och ont i fötterna, men nöjd med dagen. Om någon känner igen stilen på jeansjackan, så kan jag bekräfta att misstankarna stämmer. Den är från slutet av 1980-talet.

Jag tvingades tillbaka till gymmet, men min träning skrev jag inte så mycket om.

Jag red igen, men det skrev jag inte heller så mycket om. Här hade jag precis svalkat av Glaeda, och som tack rullade hon sig i lera det första hon gjorde när hon kom tillbaka till hagen.

År 2019

 

 

År 2020

 

 

Det var en liten sammanfattning av mina nio år med den här bloggen. Jag är så glad för alla er som jag har lärt och fortfarande lär känna genom bloggen och andra sociala medier, tack för att ni finns!

8 reaktioner till “Bloggen under nio år

 1. Kan inte låta bli att fundera över när jag började läsa hos dig, känner i alla fall igen kanelerna men då var jag redan ”här”.
  Nog är det intressant med en dagbok som man lägger ut för allmän läsning – och att någon faktiskt är intresserad av att läsa!?! Men det finns också så många bloggar där ute som ingen läser. Jag tror att många av oss som följer varandra fann varandra tack vare Fototriss och liknande utmaningar. Känner inte att Instagram-versionen är lika intressant.
  Och åren rullar på …

  Gilla

 2. Bra kämpat! Jag startade ett år efter dig. Jätteroligt att läsa och se hur det ändrats lite under årens lopp. Bokrecensionerna hoppar jag oftast över. Annars läser jag gärna allt. En liten önskan om det funkar, att man på något sätt ser om du svarat. Om jag svarar någon på min blogg vet jag att det kommer ett meddelande till den personen. Annars måste man alltid in igen, alternativt så missar man svaren.

  Gilla

 3. Vilka härliga och roliga minnen! Ja, dom flesta var ju roliga, men exempelvis att bryta armen är ju inte så himla kul ;-)
  Bloggen är fantastisk som dagbok! Jag går ofta tillbaks om det är nåt jag funderar över när/var/hur det hände. Dock har jag inte bytt inriktning – min blogg är och förblir en tramsblogg :-D

  Jag gillade också potatismössen jättemycket!

  Grattis till dom sju åren!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Så ser jag det också, att bloggen blir som en dagbok, och receptsamling, som jag väldigt ofta går tillbaka till för att hitta bilder eller saker jag skrivit om. Tramsbloggar håller jag inte med om, i så fall lever vi alla tramsiga liv ;)

   Gilla

 4. WOW! Det här var nog ett av de bästa och roligaste inlägg du lagt upp. Alltså vad jag menar är att ”en bild säger mera än tusen ord”, och alla dina bilder med korta texter beskriver ju dina sju år som bloggare på ett helt perfekt sätt. Stort. stort GRATTIS till ”sjuåringen”:-)
  Å visst har du ändrat inriktning på din blogg flera gånger. Det blir ju lätt så, för ens levnadsförhållanden/intressen ändras ju, och då anpassar man inläggen, om man inte har en tramsblogg som jag vill säga;-)
  Sedan kan jag ju som observant läsare konstatera att Bella är sig otroligt lik medan Jackie inte alls är det. Himla kul att se faktiskt. Du är dig totalt lik. Hur gör du och Bella;-) Är förresten mäkta imponerad över Bellas ”mogna” handstil i Gladboken osh – såklart – att hon spöade killarna.
  Åsså gillade jag potatismössen skarpt:-)

  Ett härligt inlägg:-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Vad roligt att du gillar inlägget! :) Det var en riktig nostalgitripp för mig att läsa gamla blogginlägg och minnas hur det var. Det känns som mycket var så länge sedan, samtidigt som åren gått så fort, FÖR fort! Vart tar tiden vägen?! Läskigt. Visst är det spännande att se hur människor förändras. Det jag insett är att den personligheten man har som väldigt liten, den verkar följa med resten av livet, det syns så tydligt på bilderna på barnen. Utseendemässigt tycker jag att de ser ut som de gjort sedan de var små, men du har nog rätt i att Bella är sig mest lik. Roligt minne med Gladboken som Bella skrev i under en period. Här spöade hon klassen i armgång, och senare i mellanstadiet vann hon i att sitta i 90 grader, vilket fick killen som kom tvåa att hela tiden kräva revansch. Jag tror att Bella leder med 2-1 ;)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.