Rundresor i Europa och USA

Min nya reseblogg finns nu här


Vi gillar att resa. Och med resa menar jag att resa runt och se och uppleva saker. Om du gör detsamma, kanske du kommer att tycka om mina reseberättelser, och kanske kan inläggen bidra med ett och annat tips.
.

Rundresa på Gotland (2019)

Här finns inläggen med text och bilder från Visby, Katthammarsvik, Fårö med flera platser.
.

Road trip – Provence och Languedoc-Roussillon, Frankrike (2018)

Återigen en resa till Frankrike! Den här gången till de södra delarna där vi bodde fantastiskt på små pensionat och små personliga hotell med bara få rum. Vi shoppade i Aix-en-Provence, åt fantastisk mat under hela resan, såg de blommande lavendelfälten vid Sénanqueklostret i Gordes, det antika underverket Pont du Gard, Camargue med sina skimlar (helt vita hästar), solrosfält, smala och branta bergsvägar som gav mig skrämselhicka, blå laguner och mycket mer!

Här finns inläggen med bilder från Frankrike.

 

Road trip – Loiredalen och Normandie, Frankrike (2017)

Äntligen var det dags igen för en resa till favoritlandet Frankrike! Den här gången reste vi med våra vänner till Paris och vidare ned genom Loiredalen för besök av minst tre välkända slott. Sedan tillbaka norrut till Normandie. Vi bodde på moderna hotell, slott, pensionat och hyrde även ett hus under resan. Vi fylldes med så många intryck i det underbara landet med det vackra språket, den omväxlande naturen, de trevliga människorna och den vällagade maten!

Här finns inläggen med bilder från Frankrike.

 

Road trip – Toscana, Italien (2015)

Resan till Italien år 2014 gav mersmak, så året därpå flög vi åter till Rom, hyrde bil och bilade upp till vackra Toscana. Här finns inläggen med bilder från Toscana och från Ostia Antica utanför Rom. En resa jag verkligen rekommenderar, underbar på alla sätt och vis.

Här finns inläggen med bilder från Toscana och från Ostia Antica utanför Rom.

middag förrätt.

florens 1.

pool 1.

pecorino 1.

pienza terrazza 2

.

Road trip – Umbrien, Italien (2014)

År 2014 reste vi till Italien. Som vanligt gjorde vi en rundresa, med start i Rom och besök på Colosseum, och bodde på olika platser i Lazio, Umbrien och Marche. Här finns inläggen från den resan.

frukost tenuta.

delgallo.

assisi jackies mat.

san franciskus basilika
.

Road trip – Paris, Loiredalen, Aquitaine, Limousin och Poitou-Charentes i Frankrike (2012)

Patrik och jag hade varit i Frankrike tidigare, men år 2012 reste vi för första gången till Frankrike med barnen. Underbart land, språk, natur, människor, mat ♥  Här finns inläggen från den resan. Den första bilden får symbolisera Frankrike. Allt är så litet, så petit, i Frankrike. Särskilt i jämförelse med USA. Slotten är däremot stora. Och många. Vi bodde i tre olika slott under vår Frankrikeresa. Vi flög till Paris och bilade ned till Bordeaux i sydvästra Frankrike och sedan tillbaka igen.

 

paris-liten-bil.

solrosor-2.

ch-des-vigiers-fresque.

ch-des-vigiers-fc3b6rrc3a4tt-2
.

Road trip – Skottland (2011)

Vår tredje resa med barn gick till vackra Skottland. Naturen var storslagen. Ser ni hur små de två personerna (längst ned till vänster på den första bilden) är i förhållande till bergen? Många bilder från den resan finns här.

glen-nevis.

maten-4.

006-kopia

.

Road trip – USA (2011)

År 2010 reste vi till New York. Den resan gav mersmak, så ett halvår senare åkte vi tillbaka till USA. Den här gången gjorde vi en road trip på tre veckor. Vi flög till Chicago och vidare till Florida. Därifrån bilade vi genom nio stater runt USAs östkust. En helt makalöst, fantastisk resa! Jag bloggade varje dag under den resan, och här finns alla inläggen.

43.

aaa-5.

18.

15-maj-k.

19-grove-park
.

New York (2010)

Vår första utlandsresa med barn gjorde vi till New York. Våra barn var då 4 och 6 år, och resan gick alldeles utmärkt! Här hittar du en sammanfattning av den resan.

newyork.

039

 

 

8 reaktioner till “Rundresor i Europa och USA

 1. Åhh, vad många härliga resor ni har varit på och så många vackra bilder, och mycket god mat ser det ut som också, det är inte annat än att man blir sugen :-) Själv har jag inte rest så mycket i mitt liv, och inte haft nån större längtan heller, men förra sommaren åkte jag med Scandorama till Engelska sydkusten, och efter det har det blivit ytterligare två resor med samma resebolag, det är ett tryggt sätt att resa om man åker själv. Även om jag nyligen kom hem från Jersey så är jag redan igång med nya resplaner. Fick verkligen blodad tand, och dessutom får man inspiration när man läser om andras härliga reseäventyr :-) Nästa sommar blir det nog Irland!

  Gillad av 1 person

  1. Jag reste ingenting fram tills jag var nitton år. Då började jag resa, men blev besviken varje gång. Kanske fel ressällskap, eller inte mitt sätt att resa helt enkelt. När Patrik och jag träffades och började resa ihop insåg jag att det var så jag ville resa. Jag var helt novis på att resa, men han är en klippa, och vi passar verkligen bra till att resa ihop, tar ansvar för olika delar och allt flyter så otroligt smidigt. Visst får man blodad tand och vill iväg igen när man varit på en lyckad resa! Jag känner verkligen igen det. Irland låter otroligt lockande! Vi har ju varit i Skottland, vi får väl jämföra bilder och upplevelser sedan, när du varit på Irland, om likheterna är stora eller om skillnaderna är större :)

   Gillad av 1 person

   1. Vad roligt att du till slut hittade en glädje i att resa, vilket jag själv är väldigt glad att jag har gjort :-) Det finns mycket spännande platser att se, och just Irland har alltid varit en dröm! Jag vid får vad som lika och vad som är olika mellan Irland och Skottland :-D

    Gilla

 2. Åhh så härligt :) Jag ska läsa dina berättelser varför sig… Frankrike och Rom har vi varit till… Förra helgen var vi till London i 5 dagar… Irland är siktet på nu, USA har jag aldrig varit till… jag ska se vad dina bilder erbjuder :) Den där tallriken med tillbehöret och vinflaskan med tallriken får stora + och så många solroser ;)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.