Författarintervjuer

Helena Dahlgren fick det spännande uppdraget att skriva en trilogi som baserar sig på det omåttligt populära onlinespelet Star Stable. Nu har den första boken i serien givits ut. Läs min intervju med Helena Dahlgren.

Här kan du läsa min intervju med Sara Lövestam, som kommer ut med tre nya böcker under hösten 2018, i tre olika genres och för olika målgrupper!

Här kan du läsa min intervju med Emma Hamberg. Hon berättar om samhället Rosengädda, som bygger på verkliga människor och miljöer, och hon berättar om sitt romantiska jag som plötsligt blommar rejält, och mer av det blir det i nästa bok!

Läs min intervju med Annika Estassy, som skrivit succéromanen Gröna fingrar sökes. Hon berättar om sitt författarskap, boken hon arbetar med just nu och om trädgårdsterapi.

Jag har fått möjlighet att ställa några frågor till Jan Guillou om hans författarskap, och i synnerhet om hans senaste roman, 1968. – Jag inspireras aldrig. Jag arbetar. Det svarar Jan Guillou på frågan vad han inspireras av i sitt författarskap.

Läs min intervju med Fredrik Backman. Personligt om bland annat hur skrämmande det var att skriva den sortens historia som Björnstad är, om hur man i vissa grupper förlåter vinnare för att de skall fortsätta att ge gruppen framgång, och betydelsen av att vara man när man skriver om tystnadskulturen inom idrotten.

Jag har intervjuat de nominerade till Lilla Augustpriset 2016. De berättar bland annat hur de inspirerades till att skriva sina bidrag, vilka litterära förebilder de har och varifrån deras intresse för skrivande kommer.

Min intervju med Sigrid Nikka kan du läsa här
Min intervju med Matilda Stjernqvist kan du läsa här
Min intervju med Henning Bollmark kan du läsa här
Min intervju med Sanna Fagerström kan du läsa här
Min intervju med Smilla Luuk kan du läsa här
Min intervju med Gabriel Zetterström kan du läsa här