Road trip genom Umbrien – missa inte Assisi (del 6)

Bara en mil öster om Perugia ligger Assisi. Vi hade inte planerat i förväg att åka upp till Assisi, men när vi såg staden ligga där, högt uppe på ett berg, blev vi dels nyfikna på att se mer, dels ville vi hitta någon mysig restaurang där vi kunde äta middag.
.

337

Ibland är det de spontana infallen som blir höjdpunkterna under resorna. Assisi var verkligen en sådan oplanerad höjdpunkt. Det var så vackert.

Assisi kallades för ”Djävulens berg” under medeltiden, eftersom staden var en plats för offentliga avrättningar. Men det var då det. Nu kallas den för Den Helige Franciskus stad, efter Franciskus av Assisi som grundade Franciskanorden. Assisi kallas också för Gråbrödernas stad, efter brödernas grå klädsel. När jag googlade på Gråbröder såg jag att det funnits Gråbröder även i Sverige, sedan 1200-talet.
.

assisi

Utsikten var fantastisk.
.

assisi1

Och högre upp låg den här borgen, som vi såklart måste utforska närmare.
.

tillduomo

Höga, branta trappor ledde upp till toppen. Jag kände av alla stegen i låren dagen – träning även på resan :)
.

utsikt.

italien (3)

Och tjejerna som nog tyckte att allt var ett enda stort äventyr. Vilket de ju hade rätt i :)
.

377

Och sedan skulle vi då ned igen… Väldigt brant…
.

fontän assisi

Vi strosade omkring litet i staden bland såväl infödda, turister som många nunnor och gråbröder. Det var en så skön kväll och det var så otroligt lugnt och stilla. Riktigt rofyllt. Reser ni till Umbrien måste ni besöka Assisi. Och så måste ni besöka den restaurang som vi av en händelse råkade ramla in på. Där åt vi den godaste middag vi någonsin ätit tror jag. Bilder och mer om den kommer i nästa inlägg, så titta in här snart igen, så kommer du att förstå att den restaurangen bör man inte missa om man är i Umbrien..!
.

fontän assisi 2

Som ni ser är min familj rätt så van vid det här laget, att posera för fotografen :)
.

utsikt från assisi

san franciskus basilika
En bild på Assisi domkyrka får avrunda inlägget om Assisi.

Man får nästan alltid tips i resehandböcker om städer man bör se under sina resor, och Assisi är en av dem som brukar rekommenderas när man besöker Umbrien. Och resehandböckerna har rätt. Besök Assisi. I nästa inlägg förstår du ännu bättre varför du inte bör missa Assisi.

Mer snart!

.

♥ Alla delarna av reseberättelsen från vår road trip genom Umbrien finns här

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.