Roadtrip i Toscana – Villa Barberino och betydelsen av en mustasch… (del 11)

pool 1

Efter tre underbara dagar i området kring Montepulciano åkte vi vidare norrut, mot Villa Barberino. Vi hann knappt installera oss i gästhuset där vi skulle bo förrän Jackie och Bella var på väg till poolen :)
.

resväg.

 

landskap

Mjukt format landskap, som vågor trots att det är på land…
.

ovan

Så här ser Villa Barberino ut ovanifrån. Till höger om den grusade innergården bodde vi i två sovrum med kök och två badrum.
.

entré 1

Vi hade precis parkerat bilen och undrade var receptionen fanns.
.

uteplats 1

På vägen till receptionen passerade vi den ena uteplatsen som hörde till vårt hus. Fint med de där ärtskidorna som hänger ned från taket, klicka på bilden så syns de bättre.
.

innergård

Innergården. Innanför dörren i hörnet åt vi frukost och innanför portarna som är öppna åt vi middag.
.
sovrum 1

Patriks och mitt sovrum, med en liten hall nedanför som ledde till en av uteplatserna, och ett badrum innanför dörren bakom Isabella. Betydligt mer spartanskt och avskalat än vad som framgick från hemsidan och bokningssidan, men som helhet var det så otroligt mysigt att den tanken inte slog mig förrän nu när jag går igenom bilderna.
.

sovrum 2

Isabellas och Jacquelines rum, med änglar ovanför sängarna. Visst får man en liten känsla av ett vara i ett kloster..?
.

gallerfönster

Galler som inte gick att öppna utanför alla fönstren gillade jag inte, men det var ju smart med fönsterluckorna. Att ha dem på insidan menar jag, så att de inte slår hårt mot fönstren när regnet vräker ned och det blåser halv storm på natten… Det kan ju lätt låta som om någon står och bankar på dörren och försöker komma in, och det vore ju ganska obehagligt när man dessutom är på en främmande plats… Men, ingen fara, jag lyckades somna om.

… förstår fortfarande inte hur de kunde slå så hårt när de satt på insidan…
.

pool

På morgonen var det soligt och varmt igen, och vi tillbringade dagen vid poolen.
.

poolen.

pecorino

Innan middagen njöt vi av pecorino med tre olika långa lagringstider. De är alla helt underbart goda, men smakar olika och har olika hårdhet. Jag tyckte bäst om den krämiga som bara var lagrad ungefär en månad, medan Bella tyckte bäst om den hårdare sorten som var lagrad upp till tre månader. Till osten litet fikonsylt och lufttorkad skinka och så vinet som vi köpte på lantgården Nottola i Montepulciano.
.

uteplats

Vår entré, och även uteplats med bord och stolar. Vi hade mysigt sällskap av en svala som hade bo ovanför vår ytterdörr och som kom ut och satte sig på belysningen.
.

svala

Det var verkligen mängder med svalor på alla platser som vi bodde på i Toscana. Till och med när vi badade i poolerna kom de som kamizakipiloter och störtade ned mot vattnet för att sedan susa iväg igen. Jag tror att svalorna uppfattades som ett stort problem med inte minst nedsmutsning. Under alla de yttre takpannorna var det igenmurat med betong för att svalorna inte skulle kunna bygga bo där. Men det hjälpte inte mycket. De lyckades bygga bo på väggarna istället.
.

vi.

 

restaurang kvällstid

Restaurangen i kvällsljus…
.

tartare di angus italiano

Hrm… Ett litet misstag i beställningen av förrätt… Jag tyckte att det lät väldigt gott med ”tartare di angus italiano” som serverades med persiljesås, tomat och parmesan, kunde jag utläsa av menyn. In kommer råbiff. Förstås. Det borde jag ha kunnat gissa mig till. Det kändes inte bra att inte ens smaka på maten, särskilt som de hade ambitioner på den här restaurangen. Servitören hade dessutom en väldigt speciell mustasch…
.

handlebar

… en sådan här… Kallas tydligen ”handlebar moustache”. Det är mycket pyssel för att lyckas med en sådan. Den får till exempel inte krulla sig till en korkskruv. Inte heller ansas. Man drar med olja och vax i topparna några gånger per dag och borstar med en särskild borste.

En sådan kille muckar man inte med. Jag försökte fråga så snällt jag kunde om de inte kunde steka köttet. Ni skulle ha sett hans förorättade min… Absolut inte! Usch, jag som bara äter svenskt kött normalt sett, och här satt jag på en främmande restaurang med utländskt kött som dessutom var rått… Jag åt en tredjedel, av den faktiskt otroligt goda rätten, innan tankarna på magsjuka tog överhand.
.

slottet

Jackie fotar slottets Basset hound. Vilken annan ras passar lika bra på ett slott ;)
.

entré

En riktigt mysig plats att vara på. Vi sov här två nätter, sedan gick resan vidare mot Florens. Bilder kommer, så stay tuned.

 

12 thoughts on “Roadtrip i Toscana – Villa Barberino och betydelsen av en mustasch… (del 11)

 1. Vår familj med 8 vuxna och tre små barn ska åka till Toscana i september 2016. Vi har kommit överens om att bo i hus med pool och göra utflykter. Vill bo nära någon pittoresk liten by.
  Tar tacksamt emot tips om du har.
  Mvh
  Ann-Sofie Gothnell

  Liked by 1 person

  1. Vi har rest runt mellan olika platser i Italien, och inte hyrt hus. Nu när vi sett litet mer av åtminstone Lazio, Toscana och Umbrien funderar vi också på att åka tillbaka till Italien, och den här gången hyra hus där vi tyckte att det var vackrast och mest att uppleva. Överallt läser man att det skall vara så vackert mellan Siena och Florens, men där håller inte vi med. Det var bergigt norr om Siena, men bergskanterna var täckta av buskar. Däremot var det väldigt, väldigt vackert vid Montepulciano och Peinza. Vi bodde även öster om Siena, och där var det också böljande kullar och vackert ljus. Jag skulle resa till det området. Vill ni se pittoreska små städer/byar så måste ni se Pienza och Montepulciano. Det finns en svensk förmedling av hus, slott, gårdar och lägenheter i Italien: Lavilla.se, de verkar seriösa och bra. Hoppas det här och kanske mina inlägg här i bloggen kan vara till någon nytta :)

   Gilla

 2. Vilken resa ni har gjort! Så många härliga bilder! Älskar Italien! Den där krämiga osten hade jag slukat fort, men beundrar dig som i alla fall åt en tredjedel av råbiffen, jag hade inte rört den. Möjligtvis gömt den i en servett ochc sprungit in på toa och kastat den när kyparen inte såg :)

  Liked by 1 person

 3. Åh ännu mer härliga minnen, finns det någon del av Toscana ni inte varit på efter två rundresor? Underbar miljö och vackra foton, du är duktig på att fota.

  Gilla

 4. Å hvilken fantastisk reise! jeg måtte smile når jeg leste om din biff tartar. Selv liker jeg det svært godt- men man burde kanskje være forsiktig i utlandet. Jeg huset en gang et ungt par fra nord Italia – de syntes det var så fantastisk grønt her i Norden. Egentlig litt rart: Jeg ser for meg enger fulle med blåklint og valmuer. Klem. Kari

  Liked by 1 person

 5. Mucka aldrig med en mustash, nej ibland får man svälja traditionerna och gilla läget, det är det som ger semesterminnen, om man slipper magsjuka givetvis. Själv lyckades jag spela oberörd när jag drabbades av engelsmännens tradition att blanda lamm med mynta. Tänk dig en perfekt tillagad pizza med lammkött som någon strött en krossad påse Vicks blå över. Superäckligt.

  Liked by 1 person

 6. Jag bara ÄLSKAR ditt ”kloster”. Tänk så vackert och t o m en pool! Åsså maten! Synd att jag inte var med – den där råbiffen hade jag slukat direkt, utan minsta tvekan. Gillar nämligen allt mitt kött blodigt, medan maken vill ha det genomstekt..

  Kul att du tänkte på Skyltsöndag under din resa. Skyltar finns ju precis överallt och personligen tycker jag att man hittar otroligt roliga varianter just utomlands:-)

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.