Veckans ord: Mugg

Sanna håller i fotoutmaningen Gems weekly photochallenge. Den här veckan är temat: Mugg.

En av de roliga sakerna med att resa, är att jämföra mat och dryck i olika länder. Så här såg muggen med milkshake ut i Frankrike. Lagom stor, ingen grädde eller körsbär på toppen och på botten osötad sylt.

Muggen med milkshake i bakgrunden var den lilla varianten de hade på McDonalds i USA, det fanns en mellanstor också, och en stor. Här har Isabella redan ätit upp grädden och körsbäret på toppen. Vi reste runt i nio stater det året våra tjejer var fyra och sex år, så det blev en hel del snabbmat längs vägen. Isabella ser ju ganska nöjd ut över det ;)

Avrundar med en mugg som jag själv gillar, lunnefågelmuggen som vi köpte i Honfleur i somras. Jag använder den som pennställ som ni ser. Ordning och reda på pennorna och jag blir glad av att se lunnefåglarna varje dag.

Det är Sanna som håller i utmaningen Gems weekly Photo Challenge, som är öppen för alla. Klicka in och var med du också och inspireras av andras kluriga tolkningar. Nytt tema varje söndag.

17 reaktioner till “Veckans ord: Mugg

 1. Hade skrivit en lång kommentar men sen hängde sig mitt internet så bara att börja från början… Blir mycket snabbmat när man reser med yngre barn. Och inte alltid lätt att hitta ”riktig” mat längs vägarna. Sista muggen är superfin. Förstår att du blir glad av den. Roligt med minnen från resorna, får en att tänka tillbaka på just den resan eller den händelsen.
  Så härligt ute nu när våren äntligen är här. De närmsta veckorna är ganska fullbokade men det börjar väl snart bli dags att boka in ett litet besök till dig :) Vi får maila om det. Önskar dig och familjen en riktigt skön helg! Kram

  Gillad av 1 person

 2. Lunnefågelmuggen är helt underbar!! I USA är de flesta portioner större, om det så är drickbart eller fast föda, De kanske skulle ta en funderare på om det är så värst bra för folkhälsan.

  Gilla

 3. Så bra att du fotade lilla söta Isabella med muggen så du kunde plocka fram den ur arkivet till utmaningen! Den fina lunnefågelmuggen är som jag förstår helt aktuell. Själv får jag inte plats med alla mina pennor i en mugg – det får bli en burk från IKEA som är för bestick istället.
  Ingrid

  Gillad av 1 person

 4. Visst är det bra med muggar som pennställ. Har också som fått gå till denna användning.
  Härlig bild på Isabella här. Ohc reser man runt i USA med mindre barn blir dte ju en del snabbmat. Reste med våra i liknande åldrar och känner igen mig.
  Tack för en fin tolkning.

  Gilla

 5. Underbara lunnefåglar och så fiffigt av dig att använda den som pennställ så den får pryda bordet för jämnan.

  Gilla

 6. Semestermuggar helt enkelt:-) Perfekt tolkning! Konstigt nog står våra pennor också i en mugg, fast den är köpt på Carneby Street i London för många år sedan. Å muggen har liksom aldrig sett annat innehåll än just olika pennor;-)

  Gilla

 7. Fin mugg att ha pennor i, kanske skulle byta ut min pennglasburk i köket till en mugg! (Har en tråkig mugg med pennor på hemmakontoret – men nu ska det fram något finare! ) Ha en bra onsdagskväll i solen! Kram

  Gillad av 1 person

 8. Tummen upp för lunnefågelmuggen! Bättre pennställ än så kan man knappast ha!
  Ha det gott!

  Gilla

 9. Heisann, å jamnføre mat og drikke er en fin ”syssel” på reise. Svært få sjokolader kan hamle opp med med vår, synes jeg, men det er med smaken som baken …. milkshakes har jeg ennå til gode å sammenlikne. Drikker det altfor sjelden. Nydelig kopp med tilhørende veske. Ha ei flott uke ;:OD)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.