Året i bilder – 2013

De foton man tagit under året är ett perfekt underlag för utvärdering och reflektioner kring det gångna året. Jag tycker att det ofta är genom fotona man minns både händelser och känslor. För mig var det väldigt avslöjande att gå igenom alla mappar med foton, och det gav mig flera rejäla tankeställare.

Särskilt tillsammans med ett antal frågor som jag såg på någon webbsida, i stil med:

1. Vad gjorde dig glad under året?
2. Vad är du mest stolt över?
3. Har du uppnått de mål som du hade för året?
4. Har du fått de människor som du träffat och haft omkring dig att må bra?
5. Vad har du lärt dig?
6. På vilket sätt har du utvecklat dig själv?
7. När kände du dig mest levande?
8. Vilka projekt har du gjort klart?
9. Vad skulle du vilja ta med dig in i det nya året?
10. Vad skulle du vilja släppa taget om?
.

29 juni (11)

Det som blir alldeles uppenbart är hur viktiga Jacqueline och Isabella är i mitt liv och hur mycket tid jag ägnar åt saker som gäller dem. Som förälder förstår man ju att det är så, men att det tar så mycket tid som det faktiskt gör har jag inte insett förrän nu. Vi är tillsammans 9-10 timmar varje vardag och hela helgerna. Vilken lyx att ha den möjligheten  
.

mozart2
Våren och sommaren var väldigt varma och behagliga…
.
norrtälje

Ingen kan väl klaga på sommaren som var den varmaste och skönaste på länge!
.
5 juli (22)

Vi lärde känna omgivningarna litet bättre och upptäckte nya smultronställen för lunchutflykter :)
.


jackieläser - Kopia (3)

Under 2013 var barnen på golfläger, idrottsläger, de började rida på ridskola, de gick på simskola och Isabella började spela tvärflöjt. Dessutom började de i en ny skola där alla barn från förskoleklassen upp till nian läser högt för någon annan 15 minuter varje kväll. Alltsammans har varit otroligt utvecklande för barnen. Jackie som började i första klass gick under hösten från att läsa sådana här böcker som på bilden till att läsa kapitelböcker. Favoriterna är böckerna om LasseMajas detektivbyrå. Isabella läste under sommaren och hösten ut alla femton böckerna om Sigge.
.

barnkalas 4

Vi har arrangerat barnkalas…
.

möss 1

… lagat mat tillsammans…
.
snowglobe 3… och pysslat.
.

rosepepparlax

Mat har alltid varit ett stort intresse och tar fortfarande mycket tid, eftersom jag envisas med att laga mat från grunden och försöker undvika halvfabrikat.
.

surdeg

Under året blev jag helt fast i surdegarnas värld!
.
höst

Sedan blev det höst…
.

008

Och under hösten och vintern blev långpromenaderna med Alice alldeles för få…
.

glaeda

… ridturerna alldeles för få…
.

utfall 2

… och träningen helt åsidosatt.
.

morgon 2

Vintern kom. Eller gjorde den det… Några dagar blev det med snö och minusgrader, men resten av året var det höstväder. Ingen snö och plusgrader även på nätterna.
.

lo2

Jag scrappade ett tiotal layouter, bland annat den här självironiska…
.

aj

Men avhandlingen, den blev inte tryckt under året.
.

julgran 1

Sedan blev det jul och vi upplevde något i stil med filmen Måndag hela veckan. Vi firade lillejul innan julafton och förstås själva julafton, sedan firade vi jul på juldagen och annandagen för att få chans att träffa och umgås med alla.
.

Och vad skall man dra för slutsatser av året som gått..?

Först och främst att barnens bästa är viktigast för mig. Är det något jag är stolt över så är det att vara deras mamma.

Men hur har jag själv utvecklats under året? Jag har lärt mig att baka surdegsbröd, haha..! Men allvarligt talat tycker jag inte att jag har lärt mig någonting alls. Förhoppningsvis har jag blivit en klokare person med bättre människokännedom, men det är ju inte mätbart. Mitt fokus har legat helt på att uppmuntra och stötta barnen så att de lär sig saker och utvecklas på ett så bra sätt som möjligt. Men barnen blir äldre och mer självständiga, och under det nya året skall jag se till att få mer tid för min egen utveckling. Jag vill se avhandlingen i tryck och jag vill ägna mer tid åt träning, inklusive promenader med Alice och ridning. Det får bli mina mål för 2014!

2 reaktioner till “Året i bilder – 2013

  1. Känner så väl igen mig… barnens väl först sedan en själv. Mitt 2013 har varit kantat av sorg då tre närstående gick bort, 2 av dem alldeles för tidigt… Sedan har jag haft en cirkus med att flytta runt saker, då de äldre barnen flyttat till hemstaden igen och utrymmen skulle ordnas tillfälligt samt mer permanent. Tycker inte jag utvecklats något jag heller… så jag tog helt enkelt och bytte arbetsplats =) Börjar på nya jobbet i morgon. Önskar dig ett fint 2014 och lycka till med dina mål!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.