Fototriss – Spår

Temat för den här veckans fototriss är spår. Jag valde några foton från i höstas, när min brorsdotter tränade spår med sin hund.

spår 1

.

spår 4

Det finns olika typer av spårträning. Vissa droppar blod i spåret med jämna mellanrum för att hunden skall lära sig att gå på eftersök, andra gör som Pernilla gjorde här. Går en slinga och lägger ned olika föremål i spåret. En viss tid senare visar man spårets början för hunden och då skall den kunna följa människans spår och dessutom markera de saker man lagt i spåret.
.

spår

Duktig hund! Trots att det rusade upp katter ur gräset, och säkert fanns en hel del doft av andra djur i gräset, följde James spåret perfekt.

Det var min fototriss för den här veckan. Fler hittar ni här!

16 reaktioner till “Fototriss – Spår

 1. Så där är det kul att spåra med hundar. Jag har gjort det med våra sällskapshundar med mycket goda resultat. Fick beröm för att vi tog ut dem på en spårningskurs. Fina spårbilder du bjuder på :)

  Gilla

 2. Viktig träning så att hunden gör rätt när det så är dax för att spåra ”skarpt”. Tänk vad en hundnos kan känna—-flera miljoner dofter. Vi människor skulle dö helt sonika om vi hade den nosen!

  Gilla

 3. Fina bilder, men om du får en ny chans försök ta en med hunden komma rusande framifrån, med matte i bakgrunden, skulle kunna bli jättebra. Både aktion och djup.
  Sen är det kul att se folk som tränar sina hundar dom mår bra av att använda hjärnan, dessutom gillar dom att lösa uppgifter.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.