Roadtrip genom Umbrien – resplan och en del tips (del 1)

Vart: Italien
När: Mitten av juni
Hur: Flyg till Rom, vidare med hyrbil
Hur långt: 220 mil
Hur länge: 11 dagar
Varför: För att få uppleva fantastisk kultur och känna historiens vingslag inte minst från romartiden, men även så långt tillbaka som från etruskerna. För att få njuta av erkänt vällagad mat och dryck i varmt klimat, och Patrik ville få chans att spela golf. Umbrien är Toscanas systerregion, men anses ha mer av allt. Dessutom är det betydligt mer prisvärt än Toscana eftersom det inte har upptäckts av lika många turister.

.

Vi har gjort rundresor med barnen sedan de var fyra år, och eftersom vi är en aktiv familj var det ganska självklart att det skulle bli en rundresa igen. Den här gången ville vi resa till Italien. Till slut föll valet på Rom och sedan ville vi vidare till Umbrien och ut till Italiens östkust. En mix av kultur, natur, god mat, bra boenden, avkoppling och aktiviteter!

road trip 001

När vi planerar våra rundresor utgår vi vanligtvis från platser vi vill besöka och bokar sedan boende utifrån det. Booking är en utmärkt bokningssida, där man kan boka boende utifrån stad, region eller område.

Den här gången visste vi att vi ville se Colosseum i Rom och gärna hinna se litet till av staden. I Umbrien ville vi se Monsterparken och det konstgjorda vattenfallet som byggdes under romartiden. Utöver det ville vi njuta av den vackra natur som Umbrien är känt för och av den goda maten. Färre planer än vanligtvis, men resan fylldes med mängder av upplevelser!
.

1036

Vi bokade boenden på fem platser med lagom avstånd från varandra så att bilresorna inte skulle bli för långa. Särskilt för barnens skull bokade vi boenden där det fanns pool. Oavsett hur lyckad de tyckte att dagen varit i övrigt, skulle de kunna få ägna ett par timmar i poolen. Alla glada och nöjda!

Ett tips – boka boende i god tid! Vi bokade ett par månader i förväg, vilket var tur. Rummen bokades snabbt upp, trots att Umbrien inte är lika välbesökt som exempelvis Toscana.
.

sanbenedettodeltronto

.

Här bodde vi:

♥ The Golden Tulip, ett modernt trevåningshotell nära flygplatsen i Rom

Pietra Campana, ett 1700-talskloster med vakttorn och utsikt över Orvieto

Ripa relais Colle del Sole, lantligt i traditionell, lokal stil nära Perugia och Assisi

Incantea resort, litet lyxigare i regionen Marche, i San Benedetto del Tronto

La Tenuta del Gallo, lantligt med bara nio rum, nära Amelia

.

hattar till italien

Det verkade bli varmt väder under vår resa, så vi såg till att ta med solkräm förstås och så beställde jag solhattar till mig och tjejerna, från Hattstugan. Tack och lov för de hattarna! Särskilt under vår guidade tur i Colosseum med drygt 30 graders värme…

svettigt

Nästa gång jag berättar och visar bilder från vår Italienresa blir det om vårt besök i Colosseum och Forum Romanum. Och så litet om hur det gick till när vi skulle hämta ut vår hyrbil… och om packning som dök upp på en oväntad plats… om att köra bil i Rom… om att göra sig förstådd på engelska… och kanske litet om att stämma träff vid en fontän…

Stay tuned!

.

♥ Alla delarna i reseberättelsen från vår road trip genom Umbrien finns här

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s