Road trip genom Umbrien – Relais Tenuta del Gallo (del 11)

Hur skall jag kunna få med allt från vårt sista boende i ett enda inlägg. Vi får se hur det går! Jag sammanfattar redan nu vad vi tyckte – fantastico! +++++
.

550

Vi lämnade vattenfallet i Terni och körde vidare mot Amelia och Relais Tenuta del Gallo. Jag började bli litet skeptisk till vad som skulle möta oss när vi körde de sista kilometrarna på små grusvägar ute i ingenstans. Men vi blev alla positivt överraskade.
.

ripa 2

Allt var så fint och mysigt!
.

586

Det gick aldrig riktigt upp för mig att det bara hyrdes ut nio rum på den här gården, så det blev litet Fawlty Towers över gården, fast där motsvarigheten till Manuel skötte allting. Ni kanske kan föreställa er?

Det var Manuel (vår man hette förstås något annat, men jag minns inte hans riktiga namn) som tog emot oss och hälsade oss välkomna när vi kom. När vi låg och solade kom Manuel och gjorde ren poolen. Litet senare såg vi Manuel hämta färska kryddor i kryddträdgården. För att inte tala om hur humoristiskt det blev vid middagen…
.

innan middag

Vi fixade till oss, bytte om och förberedde oss för en klassisk femrätters italiensk middag.
.

p och jag.

bella och jackie.

bella

Vi satte oss till bords med fina, vita dukar och servetter. Och vem kommer med menyn tror ni..? Manuel förstås! I samma kläder som han haft hela dagen i receptionen, när han rengjorde poolen och hämtade kryddor. Mellan rätterna gick han ut och rökte. Avslappnat kan väl sammanfatta vår upplevelse av Relais Tenuta del Gallo, och vad vi gillade det!
.

väntan.

ostar.

middag tenuta

middag 2.

dessert tenuta

Långa middagar med ljuvlig mat under italienska, ljumma kvällar. Vad mer kan man önska..?
.

stugan på ripa

Vår stuga under de dagar vi bodde på Relais Tenuta del Gallo.
.

annette och bella.

amelia.

70.

delgallo

Som vanligt var vi i princip ensamma vid poolen.
.

bella relaxar.

99

Här ute åt vi frukost på morgnarna.
.

frukost tenuta

I början saknade jag klassiskt svenska frukostar, men när vi kommit så här långt på vår semester hade jag köpt hela det italienska konceptet med croissanter och söta pajer till frukost rakt av!

.

capucchino.

593

Så här underbart avslutade vi vår resa runt i Umbrien. Hoppas reseberättelsen och bilderna kunnat ge någon inspiration och kanske något tips för framtida resor!
.

♥ Alla delarna i reseberättelsen från vår road trip genom Umbrien finns här

 

4 reaktioner till “Road trip genom Umbrien – Relais Tenuta del Gallo (del 11)

  1. Åh, bella bella Italia! Jag längtar ständigt dit! En dröm jag när är att flytta dit och öppna ett bed&breakfast…Kanske blir det verklighet en dag? :-))

    Vilken otroligt fin blogg du har! Vackra bilder och intressant läsning – det kan inte bli bättre! Jag kommer fortsätta att kika in här!

    Gilla

  2. Italien är ett av Europas absolut trevligaste länder. Och så många fina bilder du visar både här och i tidigare inlägg. Så mysigt med denna familjära stämning med Manuel :) Låter helt underbart!
    Tack för grattis! Och denna gång fungerade länken :) Hönorna är inte våra förresten, utan finns i stallet där jag har min häst.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.