Fototriss på temat svenskt

I veckans fototriss är temat Svenskt.

Det jag först kommer att tänka på är svenska flaggan, skolavslutning i en lövad kyrka, eftersom mina skolavslutningar gick till så, midsommarkrans i håret, en sommaräng, varma insjöar, vintrar med mycket snö. Men jag tänker också på vanor vi har, som att det är ordning och reda, vi bildar köer och väntar tålmodigt på vår tur, vi är måna om att både människor och djur skall ha det bra och vi är noga med att den mat vi köper följer hälsomyndighetens regler.
.

rapsfält

Ett rapsfält mot en klarblå himmel och bulliga, vita moln känns också svenskt. Klicka gärna på bilden, kontrasten mot den silverfärgade bilen mellan rapsfälten blir rätt så läcker i större format.
.

maskrosor

Shelly utan koppel på ett maskrosfält får symbolisera både allemansrätten och vår lag om koppeltvång under den period som det är barnkammare hos de vilda djuren.
.

010

Leistra och Glaeda tillsammans i hagen. I Sverige finns djurskyddsbestämmelser om hur man skall hålla hästar. Eftersom hästar är flockdjur finns det bestämmelser om att man inte får hålla en ensam häst, den skall ha sällskap av något annat djur.

Och aktuellt nu under sommarmånaderna är ju att hästar släpps ut på sommarbete. Enligt djurskyddsbestämmelserna får hästar inte bli för tjocka eftersom det innebär hälsorisker, vilket nog en och annan borde tänka på. Jag tyckte att mina hästar hade dåligt med bete i år, men nu såg jag att det är dags att börja skifta mellan smalhage och beteshage igen… På dagarna får de gå på magert bete och på nätterna får de beta mer, annars kommer de att rulla fram i höst.

Fler fototrissar på temat svenskt finns här.

 

22 reaktioner till “Fototriss på temat svenskt

 1. Ljuvliga bilder med tänkvärd tillhörande rader !! Första bilden är verkligen helt fantastisk. Att du sen har med mina absoluta favoritdjur gör mig varm i själ och hjärta. En jättefin triss !!

  Gillad av 1 person

 2. Det var en väldigt genomtänt och vacker triss. Å du hade såååå rätt: förstorade upp bild 1 och kontrasten är otroligt läcker!
  Dessutom lärde jag mig en massa om hästhållning också. Det visste jag inte.

  Gillad av 1 person

 3. Det første bildet var aldeles nydelig! Gult og blått! Synes du har fanget det svenskeste av det svenske! Klem. Kari

  Gillad av 1 person

 4. Riktigt fint trissat! Allemansrätten är något vi borde uppskatta mer ….det är inte i många länder man kan vandra var man vill i skog och mark.

  Gilla

 5. Så fint du tar upp Svenska lagar och regler. Många borde läsa på ;) Rapsfälten bilden vart riktigt läcker när man klickade upp bilden :) Mittenbilden vart riktigt underbar :) Riktigt fin bild på Leistra och Glaeda :)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.