Road trip i Toscana – snart är vi på väg (del 2)

toscana1

Nu är det inte lång tid kvar innan det bär av till Italien. Vi kommer att flyga till Rom och sedan bila upp till mellersta Toscana.

Vi vill se det toscanska landskapet, särskilt Chiantiområdet mellan Florens och Siena, som verkar så böljande och vackert. Därför har vi den här gången utgått från landskapet och bokat boenden i just det området. Vi gillar omväxling och kommer att bo på fyra olika platser, två-tre nätter på varje plats.
.

Toscana 1

Resvägen från flygplatsen upp till vårt första boende tar ungefär 2,5 timmar. Det blir den längsta sträckan att köra under vår road trip, men sedan är vi på plats.
.

lele-ai-casali 3

På vägen upp mot Toscana planerar vi att stanna ungefär en mil norr om Rom, för att äta lunch på en liten restaurang, Lele Ai Casali, som fått fina omdömen. Förhoppningsvis kommer vi inte för tidigt, så att restaurangen inte hunnit öppna för lunch ännu. Vi får väl se hur lång tid det tar den här gången, att hämta ut vårt bagage och bilen. Vår erfarenhet av personalen på flygplatsen är att de inte har bråttom, milt uttryckt. Men det har inte vi heller :)
.

1 Hotel Panoramic (2)

Här kommer vi att bo den första natten, på Hotel Panoramic, som ligger 600 meter över havet. Prydligt och på landsorten – perfekt! Dessutom drivs hotellet enbart av förnyelsebara energikällor. Man kan ana hur hotellet fått sitt namn, och jag ser fram mot att öppna de dörrarna på bilden och njuta av utsikten!
.

1 Hotel Panoramic (4)

Här stannar vi tre nätter, så det blir gott om tid för sol och bad i poolen! Utflykter och sightseeing blir det förstås varje dag i samband med lunch och middag. På det första hotellet serveras frukost, men övriga måltider kommer vi att äta i Montepulciano och Pienza, två vackra städer som ligger bara några kilometer från vårt hotell.

Första kvällen äter vi middag i Montepulciano. Ristorante Villa Nottola skall vara genuint toscansk och har fått väldigt bra omdömen. I Montepulciano spelades en del scener in till Twilight. Vi kanske känner igen vissa miljöer.
.

terrazza1
Jag såg ett annat tips på en restaurang och en plats i området som också verkar fantastisk, i Linda Lindorffs blogg. Terrazza val d’Orcia, med utsikt över dalen. Den restaurangen ligger i Pienza, som skall vara en av de vackraste toscanska städerna. Här gör de den lagrade fårost, Pecorino, som är så god! Den lagras i grottor vid foten av det berg staden är byggd på.
.

photo

Jag gissar att vi gör ett besök i Valdichiana Outlet Village för kombinerad shopping och lunch. Det ligger bara 20 minuter från vårt hotell och har nedsatta priser med upp till 70%.
.

tjejerna

Avrundar med en bild från förra årets Italienresa. Hoppas det blir lika vackert, mysigt, gott, varmt och skönt som det var då!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s