Roadtrip i Toscana – planeringstips (del 3)

Vi har precis kommit hem från en fantastisk resa till Italien. Jag tog nästan 2000 bilder, och jag tänkte visa er en del av dem i några inlägg här i bloggen de kommande dagarna. Klicka gärna på bilderna så att de blir större, så får ni en mycket bättre känsla för hur det ser ut.
.

utsikt terrazza

Vi upplevde tio fantastiska dagar i Italien. Allt flöt på smidigt. Vi är otroligt nöjda med platserna vi bodde på och med vad vi upplevde. Vi fick med oss allt vi behövde, ingenting glömdes hemma. De vuxna var mer än nöjda och barnen likaså. Jag tror att en ordentlig planering är det viktigaste skälet till att det blev så bra.
.

lista

När vi skall resa vill jag ha bra koll på vad man kan se och uppleva. Jag vill kunna välja ut godbitarna och komma hem och känna att vi fick ut maximalt av resan. Bra boende och lagom med upplevelser och avkoppling.

Så här såg min första grovskiss ut när vi skulle till Toscana. Jag hade fått tips av andra som varit där, googlat och läst i bloggar och på tripadvisor. Inför den här resan visste vi exakt var vi ville vara, på grund av det vackra landskapet, och hade läst på om vad som fanns att uppleva i just det området.
.

packning

… väskorna packade och klara, och kläderna vi skulle resa i framlagda… förväntningar…

Varsin kabinväska till tjejerna och mig, väska med kameran och det vi skulle behöva på planet, en vanlig resväska till Patrik med plats kvar för eventuella inköp under resan. Den här gången hade jag dragit ned på antalet klädesplagg och skor, eftersom jag vet att man ändå bara använder en bråkdel av det man tagit med. Väldigt smidigt med begränsad packning att hålla reda på när man byter boende flera gånger under resan. Dessutom underlättade det ännu mer att vi hade en egen liten väska i resväskan för toalettartiklar och en för reseapoteket. Var sak på sin plats.

.

lista 2

Den här gången utgick vi från det område vi ville se och uppleva, nämligen mellersta Toscana. Nästa steg blev att hitta och boka bra boenden i området. Vi var väldigt optimistiska till de hotell/agriturismos vi valt den här gången, och de motsvarade verkligen förväntningarna!
.

villa barberino

Sedan var det bara att börja planera in de olika upplevelserna under de dagar då vi skulle bo på ett lagom avstånd från dem. Till exempel var det kortast resväg till Florens från Meleto, så vi planerade in en tur till Florens någon av dagarna då vi bodde på Villa Barberino i Meleto.
.

lista 3

Jag har en packlista som jag utgår från varje gång vi reser, som jag bara korrigerar litet efter väder och vad vi skall göra. Det spar mig massor av tid att slippa fundera varje gång på vad som skall med.

Till den här resan hade jag skrivit ut egna packlistor till Isabella och Jacqueline, så nu packade de sina egna resväskor och höll ordning på dem under hela resan.
.

flygplatsen

Tjejerna och jag använder alltid earplanes, som är mjuka öronpluggar som tryckutjämnar och gör att man inte får ont i öronen på grund av flygningen. Det finns olika modeller som fungerar olika bra. Vi håller oss till originalet som vi köper på apoteket.

Titta gärna in här igen om du vill se landskapsbilder från Toscana, toscanska agriturismos, typiskt toscanska maträtter, toscanska städer med fantastisk utsikt över kullar, dalar, cypressalléer, pinjeträd och en och annat pinjekotte… Och så bilder från Ostia Antica, en omtumlande upplevelse.
.

pienza

… vackra Pienza…

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.